Un pod peste râul Putna s-a prăbușit - Explicațiile autorităților

Un pod peste râul Putna, care face legătura între satele vrâncene Vulturu si Vadu Roşca, s-a rupt în două, fără a exista însă victime. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, anunţă că podul era în lucru, iar surparea s-a produs în urma precipitaţiilor din ultimele zile.

Conform Poliţiei Vrancea, sâmbătă seară, în jurul orei 19.37, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năneşti s-au sesizat cu privire la faptul că pe DJ 204 D una dintre extremităţile podului peste râul Putna (spre Vadu Roşca), care face legătura între satele Vulturu şi Vadu Roşca, s-a prăbuşit. 

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, nu sunt persoane rănite sau izolate, accesul în satul Vadu Roşca fiind posibil pe o altă rută alternativă, prin comuna Suraia. 

Preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a precizat că incidentul s-a produs din cauza precipitaţiilor din ultimele zile.  

În urma incidentului, specialiştii Direcţiei Tehnice din Consiliul Judeţean Vrancea, alături de reprezentanţii administraţiei locale din Vulturu, s-au deplasat la faţa locului pentru a evalua toţi factorii din cauza cărora capătul de pod s-a prăbuşit. La faţa locului se mai află şi echipaje ale Poliţiei care dirijează şoferii ajunşi în zonă. 

ADVERTISING

"Deja a fost identificată o rută ocolitoare, prin comuna Suraia, iar şoferii sunt rugaţi să evite zona afectată în perioada următoare. Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, iar Consiliul Judeţean Vrancea va solicita firmei care are în lucru reabilitarea podului de la Vadu Roşca toate detaliile privind soluţiile de lucru alese în zonă, în condiţiile în care de câteva zile se ştia că va ploua şi erau necesare măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării. Administraţia judeţeană va oferi publicului larg mai multe detalii la finalizarea verificărilor care au fost deja demarate în regim de urgenţă", a transmis preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇