Un număr record de candidaţi LGBTQ au câştigat în acest an alegerile în SUA

Un număr record de candidaţi LGBTQ au câştigat în acest an alegerile în SUA

Peste 300 de candidați provenind din rândul comunității LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queeri) au câștigat cursele electorale la care au participat în noiembrie în SUA, numărul fiind mai mare decât în orice alt an electoral pentru această ţară, anunţă LGBTQ Victory Fund.

Conform bilanţului organizaţiei americane, 334 de de candidaţi LGBTQ au câştigat cursele la care au luat parte în noiembrie, dintr-un total de 782 de candidaţi, fiind stabilit astfel un nou record. 

LGBTQ Victory Fund a susţinut aproape 400 de candidaţi.

ADVERTISING

Dintre victorii, nouă au fost la nivel federal, 139 au fost în legislativele statale, 21 au fost pentru posturi judiciare, cinci au fost pentru posturi de primar și 160 au fost la nivel local (fără posturile de primar).

Cel mai mare succes l-au avut candidatele lesbiene, mai mult de 50 la sută dintre ele câștigând la urne.

Democraţii Ritchie Torres și Mondaire Jones, din New York, au devenit primii americani de culoare declarați homosexuali care au fost aleși în Congresul SUA.

La următoarea sesiune a Camerei Reprezentanţilor, nouă membri vor fi homosexuali sau lesbiene declarați, un număr record.

ADVERTISING

“Membrii LGBTQ acoperă fiecare comunitate – suntem persoane de culoare, femei, imigranţi şi persoane cu dizabilităţi – şi am reuşit să folosim această experienţă de viaţă pentru a ne conecta cu alegători din medii diferite. Această frumoasă diversitate ne oferă oportunitatea să ne conectăm la un anumit nivel cu fiecare alegător din America. Acesta este motivul pentru care candidaţii LGBTQ câştigă într-un număr fără precedent, iar acest lucru va lua avânt în anii ce vin”, a declarat Annise Parker, preşedinte şi CEO Victory Fund, care în 2009 a făcut istorie devenind primul primar declarat gay al oraşului Houston.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇