Un nou cutremur mare a lovit Turcia și Siria: „Am crezut că o să se crape pământul sub mine”

Un nou cutremur mare a lovit Turcia și Siria: „Am crezut că o să se crape pământul sub mine”

Un cutremur de 6,3 grade s-a produs luni seară în aceeași regiune de la granița dintre Siria și Trcia.

Potrivit Centrului Seismologic European Mediteranean (EMSC), seismul s-a produs la o adâncime foarte mică și la o distanţă de 140 de kilometri sud de seismele de 7,8 şi de 7,5 grade produse pe 6 februarie în zona Kahramanmaras, soldate cu cel puţin 47.000 de morţi în Turcia şi Siria, fiind afectați peste 13 milioane de oameni.

Un alt seism de 5,8 grade s-a produs în apropiere doar câteva minute mai târziu.

ADVERTISING

Martorii citați de Reuters spun că în Antakya, lovită masiv de cutremurele de acum 2 săptămâni, s-au prăbușit și alte clădiri care mai rămăseseră în picioare și mai multe persoane au fost auzite cerând ajutorul.

Autoritățile au anunțat că cel puțin trei persoane au murit și peste 200 au fost rănite.

„Am crezut că o să se crape pământul sub mine. Vor urma iar replici?”, a spus Muna Al Omar în lacrimi, legănându-și în brațe fiul de 7 ani.

Ei, ca mulți alții, stau într-un cort în parcul central de două săptămâni. Alții tocmai își făcuseră curaj să se întoarcă în casele lor, dacă mai erau în picioare.

ADVERTISING

„A fost prima zi în care ne hotărâserăm să ne întoarcem în casa noastră, pentru că nu are etaj și încercam să mă încălzesc cu un calorifer. Cum stăteam pe podea, a început un cutremur și am auzit cum cad alte clădiri și cum casa noastră se șubrezește și mai tare”, povestește un bărbat care și-a pierdut multe rude la cutremurele de acum 2 săptămâni, citat de The Guardian.

Cutremurul s-a resimțit și în alte țări, cum ar fi Palestina, Irak sau Iordania.

Iată imagini din Liban.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇