Un nou cutremur în Turcia: Clădiri deja avariate s-au prăbușit peste oameni (Video)

Un nou cutremur în Turcia: Clădiri deja avariate s-au prăbușit peste oameni (Video)

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade a zguduit luni sudul Turciei, la 3 săptămâni după ce un cutremur catastrofal a devastat regiunea. Noul seism a provocat prăbușirea unor clădiri deja avariate.

Autoritățile estimează că peste 30 de clădiri au picat. Până acum există confirmare pentru un deces și 69 de persoane rănite. Sunt în desfășurare și noi operaţiuni contracronometru de salvare a mai multor persoane despre care se crede că sunt prinse sub dărâmături

Cutremurul de luni a fost centrat în orașul Yesilyurt din provincia Malatya, a declarat agenția de gestionare a dezastrelor din țară.

ADVERTISING

Primarul din Yesilyurt, Mehmet Cinar, a declarat pentru televiziunea HaberTurk că mai multe clădiri din oraș s-au prăbușit, inclusiv o clădire cu patru etaje în care au fost prinși un tată și o fiică. Cinar a spus că cei doi intraseră în clădirea avariată pentru a-și lua lucrurile.

În altă parte în Malatya, echipele de căutare și salvare scotoceau printre dărâmăturile unei alte clădiri care s-a prăbușit peste câteva mașini parcate, a relatat HaberTurk.

Malatya s-a numărat printre cele 11 provincii turcești afectate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat părți din sudul Turciei și nordul Siriei pe 6 februarie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇