Un medic renumit din Austria s-a sinucis după ce a fost amenințat cu moartea de antivacciniști

Un medic renumit din Austria s-a sinucis după ce a fost amenințat cu moartea de antivacciniști

Liderii din Austria au făcut apel la unitate națională după ce un medic renumit care s-a confruntat cu amenințări cu moartea din partea unor antivacciniști şi adepţi ai teoriei conspiraţiei legate de pandemia de coronavirus s-a sinucis.

„Să punem capăt acestei intimidari și apariției fricii. Ura și intoleranța nu au loc în Austria”, a spus președintele Alexander Van der Bellen, citat de Reuters.

El a subliniat că Lisa-Maria Kellermayr a fost un medic care a sprijinit vindecarea oamenilor, protejându-i de boală printr-o abordare prudentă a pandemiei.

ADVERTISING

„Dar unii oameni au fost înfuriați. Și acești oameni au speriat-o, au amenințat-o, mai întâi pe Internet și apoi direct în cabinetul ei”, a mai declarat președintele.

Cadavrul medicului, care a oferit adesea interviuri presei despre combaterea pandemiei de coronavirus și promovarea vaccinării, a fost găsit vineri în biroul său. Procurorii au declarat că au găsit un bilet de adio și nu vor cere o autopsie.

Moartea medicului, despre care Asociaţia medicilor austrieci a declarat că reflectă o tendinţă mai largă de ameninţări la adresa personalului medical, a provocat un şoc în ţară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Ura împotriva oamenilor este de neiertat. Această ură trebuie să înceteze", a spus ministrul Sănătății Johannes Rauch.

Austria a renunțat luna trecută la planurile de a introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru adulți, declarând că este puţin probabil ca această măsură să crească una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇