Un jurnalist rus critic la adresa Kremlinului a fost bătut cu sălbăticie, la Moscova

Un jurnalist rus critic la adresa Kremlinului a fost bătut cu sălbăticie, la Moscova

Un blogger și activist rus critic la adresa Kremlinului a fost bătut cu sălbăticie în Moscova.

Este vorba despre Yegor Zhukov, care are doar 22 de ani, scrie 7News. El lucrează la radio Echo of Moscow.

El a fost dus la spital cu răni grave pe față. Medicii suspectează acum că i-a fost afectat și creierul de la loviturile puternice.

Yegor Zhukov a povestit după atac cum se simte: ”Nu am suferit daune materiale, dar fața mea este distrusă, mă simt foarte rău”.

Tânărul, care este un blogger destul de cunoscut în Rusia, avea un canal de YouTube, dar statul i-a interzis apoi să mai folosească platforma.

ADVERTISING

Videoclipurile sale erau urmărite de multe persoane. Zhukov i-a luat interviu pentru canalul său de YouTube chiar lui Aleksei Navalnîi, care acum este internat într-un spital din Berlin, după ce a fost otrăvit, după cum au precizat medicii care îl tratează.

Vezi și Kremlinul critică graba medicilor germani de a spune că Navalnîi a fost otrăvit

Colegii lui Zhukov au publicat în mediul online imagini cu rănile provocate de atacatori. Potrivit postărilor, bloggerul a fost trântit la pământ de doi indivizi, apoi bătut cu sălbăticie în cap.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El ar fi fost bătut chiar în fața blocului în care locuiește.

Zhukov este un critic acerb al lui Vladimir Putin și a spus cândva că vrea să fie el însuși președinte. Bloggerul a devenit cunoscut prin implicarea sa în protestele de opoziție.

Citește și O anchetatoare din Rusia a murit și ea căzând de la fereastra. Tocmai depusese mărturie împotriva șefului polițist, într-un dosar de șantaj

A.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇