Un jurnalist mexican a fost găsit decapitat după ce a scris despre crimele violente din țara sa

Un jurnalist mexican a fost găsit decapitat după ce a scris despre crimele violente din țara sa

Un jurnalist mexican care a scris despre crimele violente din statul Veracruz de pe Coasta Golfului a fost găsit decapitat miercuri, a informat presa locală.

Julio Valdivia, în vârstă de 44 de ani, era specializat pe jurnalismul ce se concentrează pe crime și violențe. Cadavrul a fost găsit la 100 de kilometri de capitala statului, Veracruz, în Tezonapa, potrivit National Post.

„Valdivia a fost găsit în apropierea căilor ferate, decapitat și torturat”, a spus un reprezentant al cotidianului El Mundo din Veracruz. Ipoteza că ar fi fost lovit de tren a fost exclusă de către procurori.

ADVERTISING

,,El Universal” și alte câteva publicații locale au relatat că Valdivia este al patrulea jurnalist omorât în Mexic anul acesta.

„Condamnăm omuciderea lui Julio Valdivia”, a declarat guvernatorul din Veracruz pe contul său de Twitter.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un grup local de protecție a presei, cunoscut sub numele de CEAPP, a afirmat că Valdivia nu a beneficiat de măsuri suplimentare de protecție, deoarece nu a anunțat că se confruntă cu amenințări la adresa securității sale.

Grupul a cerut autorităților „să facă lumină” asupra crimei.

Potrivit Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor, în 2019, aproximativ jumătate din toate crimele ce au vizat jurnaliști în întreaga lume au avut loc în Mexic.

Teodora Chiuș, studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇