Un jurnalist a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare, după ce a amenințat prin WhatsApp doi procurori DNA

Un jurnalist a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare, după ce a amenințat prin WhatsApp doi procurori DNA

Un jurnalist constănţean a fost condamnat, joi, de Judecătoria Constanţa la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare după ce a ameninţat prin WhatsApp doi procurori DNA. Decizia nu este definitivă.

Judecătoria Constanţa a decis condamnarea unui jurnalist la câte un an de închisoare pentru câte o infracţiune de ultraj judiciar. Instanţa a contopit pedepsele şi apoi a rezultat o condamnare de un an şi patru luni de închisoare. Magistraţii au decis suspendarea executării pedepsei şi au stabilit un termen de supraveghere de doi ani şi şase luni.

ADVERTISING

Jurnalistul este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. De asemenea, Judecătoria Constanţa a mai decis ca jurnalistul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile la Serviciul Public de Asistenţă Socială Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. 

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. 

ADVERTISING

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat, în luna decembrie a anului trecut, că un jurnalist a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ultraj judiciar. 

“În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate s-a reţinut că, la data de 20.12.2021, în jurul orei 20.40, prin mesaje text trimise prin aplicaţia Whatsapp de pe numărul său de telefon, le-a adresat în mod direct ameninţări cu acte de violenţă şi cu alte fapte păgubitoare celor două persoane vătămate, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ale acestora, în scop de intimidare şi răzbunare”, se arăta în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇