Parlamentul din Coreea de Sud a votat un proiect de lege care stabilește că „sistemul de vârstă” va fi standardizat din 2023, iar măsura va duce la „întinerirea” populației.
Sud-coreenii sunt pe cale să devină cu un sau chiar doi ani mai tineri, potrivit BBC. Întinerirea se va produce în actele oficiale, așa cum a stabilit Parlamentul. Joi, parlamentarii au adoptat o lege care elimină cele două metode tradiționale de numărare a vârstei din Coreea, potrivit BBC.
Din iunie 2023, așa-numitul sistem „vârsta coreeană" nu va mai fi permis în documentele oficiale. Va rămâne doar metoda standardizată, recunoscută la nivel internațional. Guvernul își îndeplinește astfel o promisiune de campanie.
În prezent, cea mai utilizată metodă de calcul în Coreea este așa-numitul „sistem coreean de vârstă", în care o persoană are un an la naștere și apoi câștigă un an în prima zi a fiecărui an nou. O metodă separată, numită „vârsta de numărare", presupune că vârsta unei persoane este calculată de la zero la naștere și se adaugă un an la 1 ianuarie.
Totuși, Coreea de Sud folosește și sistemul recunoscut la nivel mondial, în care vârsta este calculată în funcție de ziua de naștere a unei persoane, iar prima zi de naștere este sărbătorită la 365 de zile de la naștere.
Acest lucru înseamnă că, de exemplu, la 8 decembrie 2022, o persoană născută la 31 decembrie 2002 are 19 ani conform sistemului coreean de vârstă, 20 de ani conform sistemului internațional și 21 de ani conform sistemului de numărare.