Un interlop care plănuia asasinarea unui jurnalist din Timișoara a fost prins în Italia

Un interlop care plănuia  asasinarea unui jurnalist din Timișoara a fost prins în Italia

Interlopul Lucian Boncu, dat în urmărire la finalul lunii mai după ce a comandat asasinarea jurnalistului timișorean Dragoș Boța, a fost prins de polițiștii italieni.

Boncu fugise din țară pe 29 mai, când a aflat că urmează să fie arestat în acest dosar, asta deși procurorii DIICOT aveau informații despre intențiile sale, potrivit PressAlert.ro.

Interlopul a fost arestat de carabinieri când s-a dus să-și depună actele de rezidență în Italia.

Împreună cu el a fost arestat și Sorin Udrea, un alt lider interlop fugit din țară în 2016, înainte să fie condamnat definitiv la 6 ani și opt luni de închisoare pentru crimă organizată.

ADVERTISING

Udrea este cel despre care presa a relatat că a ajutat-o pe fosta șefă a DIICOT Alina Bica să obțină acte de rezindență în Italia, în baza cărora autoritățile italiene au refuzat să o extrădeze pentru a-și executa pedeapsa primită în 2018 pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

"Capturarea, în doar câteva zile, pentru că vorbim de nici 4 zile, a fost posibilă datorită colaborării între autoritățile române și cele italiene. Boncu a fugit în Italia, polițiștii români au avut informații. Boncu și Udrea au fost prinsi când voiau să intre să depună actele (de rezidență - n.r.).

(...) Vorbeam în februarie anul trecut de legăturile dintre Boncu și Udrea. Bocu spunea atunci, într-o postare pe Facebook, că mi-ar pune și mie și procurorului care instrumenta cazul 'gheață pe inima'. Înțelegeți ce înseamnă asta", a povestit marți seară, la Realitatea PLUS, Dragoș Boța, editorul șef al PressAlert.ro, pe care Boncu plănuia să-l asasineze.

ADVERTISING

Cum a vrut interlopul să-l asasineze pe jurnalist

UPDATE 14:35 - Miercuri, Poliția Româna a confirmat, printr-un comunicat, arestarea lui Boncu.

”În urma unei operaţiuni ENFAST declanşate de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, în colaborare cu echipele FAST SERBIA, FAST CROAŢIA şi FAST SLOVENIA, a fost depistat şi reţinut, în localitatea Latina din Italia, un bărbat, de 43 de ani, urmărit naţional şi internaţional, la solicitarea autorităţilor române.

Acesta se sustrăgea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă emis împotriva sa, pentru comiterea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor, respectiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

ADVERTISING

Poliția a oferit și informații din dosarul în care Boncu e acuzat că a orchestrat tentativa de asasinat a jurnalistului timișorean. Astfel, aflăm că ”pe 10 septembrie 2019, bărbatul ar fi încercat să determine alte persoane să agreseze, prin împuşcare, un jurnalist din Timişoara - Dragoş Boţa  - de la o publicaţie on-line, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de reprezentantul mass-media la adresa sa”.

”De asemenea, ar fi predat unei persoane, în vederea folosirii în agresiune, o armă de foc, în stare de funcţionare şi ar fi promis că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, i-ar fi recompensat financiar pe agresori şi le-ar fi făcut cadou arma. Bărbatul a fost reţinut, fiind declanşată procedura de predare în favoarea autorităţilor române”, au mai transmis poliţiştii.

Citește articolele zilei peSpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇