Un incendiu puternic a distrus jumătate din vegetaţia unei insule din Italia (Foto)

Un incendiu puternic a distrus jumătate din vegetaţia unei insule din Italia (Foto)

Un incendiu puternic a distrus jumătate din vegetaţia insulei vulcanice Stromboli, din sudul Italiei, iar procuratura din Sicilia face investigații.

Primarul Marco Giorgianni vrea să-i cheme în instanţă pe responsabilii serialului „Protezzione civile”, care se filmează acolo, şi de pe platoul căruia au izbucnit flăcările, scrie EFE.

Potrivit mediilor italiene, flăcările făceau parte dintr-o scenă, însă din cauza vântului puternic s-au propagat pe versanţii muntelui.

Compania de producţie a asigurat că "a obţinut toate avizele şi autorizaţiile necesare şi a susţinut că fiecare scenă este supravegheată de o echipă de profesionişti şi că incidentul s-a produs din cauza vremii imprevizibile".

ADVERTISING

Însă Giorganni, primarul din Lipari, principala insulă a arhipelagului din care face parte Stromboli, a precizat că nimeni nu a cerut autorizaţie pentru a aprinde focul în această parte a insulei şi să intenţionează să depună plângere şi să ceară despăgubiri.

El a anunţat că va cere decretarea "stării de dezastru natural" după ce incendiul, care a rămas activ timp de multe ore, a distrus jumătate din vegetaţie, lăsând o uriaşă pată neagră pe zeci de hectare.

Stromboli, situată în nordul Siciliei şi având circa 450 de locuitori, este o mică insulă apărută după erupţia vulcanului cu acelaşi nume şi care face parte din insulele Eoliene, declarate în anul 2000 Patrimoniu Mondial UNESCO.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇