Scandalul baloanelor: Un important general american nu exclude să fie extraterestre

Scandalul baloanelor: Un important general american nu exclude să fie extraterestre

Un avion militar american a doborât duminică un obiect octogonal deasupra lacului Huron, a anunţat Pentagonul.

Acesta a fost al patrulea obiect zburător doborât deasupra Americii de Nord de o rachetă americană în puţin mai mult de o săptămână, iar şeful NORAD nu exclude posibilitatea de a fi de natură extraterestră, relatează Reuters.

Generalul Glen VanHerck, comandant în cadrul Forţelor Aeriene americane, a declarat reporterilor că armata SUA nu a reuşit să identifice natura ultimelor trei obiecte zburătoare doborâte, cum se menţin ele în aer sau de unde vin.

ADVERTISING

"Le numim obiecte, nu baloane, dintr-un motiv anume", a declarat VanHerck, şeful Comandamentului nord-american de apărare aerospaţială (NORAD) şi al Comandamentului de Nord al Statelor Unite. VanHerck a spus că nu exclude prezenţa extratereştrilor sau orice altă explicaţie. "Voi lăsa comunitatea de informaţii şi comunitatea de contrainformaţii să îşi dea seama de asta", a spus el.

Pe de altă parte, un alt oficial din domeniul apărării, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat ulterior că armata nu are nicio dovadă că obiectele ar fi fost extraterestre.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Armata va încerca să recupereze obiectul doborât deasupra lacului Huron pentru a afla mai multe despre acesta, a declarat generalul VanHerck reporterilor. El a precizat că acesta a căzut probabil în apele canadiene.

La ordinul preşedintelui Joe Biden, un avion de vânătoare american F-16 a doborât un obiect zburător duminică, la ora locală 14:42, deasupra lacului Huron, la graniţa dintre SUA şi Canada, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder. Deşi nu reprezenta o ameninţare militară, obiectul ar fi putut să interfereze cu traficul aerian intern, întrucât se deplasa la 6.100 m şi ar fi putut avea capacităţi de supraveghere, a precizat Ryder.

ADVERTISING

Obiectul părea să aibă o structură octogonală, cu sfori care atârnau, dar fără încărcătură utilă vizibilă, a declarat un oficial american care a vorbit sub rezerva anonimatului. Se crede că obiectul ar fi fost de aceeaşi natură cu unul depistat recent deasupra statului Montana, în apropierea unor situri militare sensibile, ceea ce a determinat închiderea spaţiului aerian american, a precizat Pentagonul.

Val de OZN-uri pe cerul Americii

Noul incident ridică semne de întrebare cu privire la valul de obiecte neobişnuite care au apărut pe cerul Americii de Nord în ultimele săptămâni şi au dus la tensiuni cu China.

"Avem nevoie de fapte despre provenienţa lor, care este scopul lor şi de ce creşte frecvenţa lor", a declarat reprezentanta americană Debbie Dingell, unul dintre congresmenii americani care au aplaudat armata pentru doborârea obiectului.

Oficialii americani au identificat un prim obiect zburător ca fiind un balon de supraveghere chinezesc şi l-au doborât în largul coastelor Carolinei de Sud la 4 februarie.

Vineri, un al doilea obiect a fost doborât deasupra gheţii marine în apropiere de Deadhorse, Alaska, iar un al treilea obiect a fost distrus sâmbătă deasupra Yukonului canadian, anchetatorii căutând încă epava.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇