Un front violent a produs inundații uriașe în nordul Spaniei. Imagini de coșmar cu oameni pe mașinile luate de ape (Video)

Un front violent a produs inundații uriașe în nordul Spaniei. Imagini de coșmar cu oameni pe mașinile luate de ape (Video)

Furtuni puternice au avut loc joi în nordul Spaniei, iar Zaragoza, care se află la jumătatea drumului între Barcelona şi Madrid, a fost lovită de o revărsare impresionantă de apă. Imaginile sunt de coșmar, cu oameni pe mașinile duse cu viteză de ape sau care încearcă să se salveze.

Potrivit BFM Tv, inundațiile au avut loc în urma unor precipitaţii importante, de 50 de litri pe metrul pătrat în 50 de minute. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar sursa citată spune că episodul ar putea prevesti riscuri meteorologice viitoare, inclusiv în vestul Franţei, unde în mai multe departamente s-a emis cod portocaliu.

Înregistrări video postate pe reţele de socializare şi autentificate de BFM Tv surprind o femeie blocată pe o maşină, înconjurată de torente de noroi, care se ţinea de antena radio a vehicului. Ea a fost salvată de către pompieri.

ADVERTISING

Altă înregistrare video, difuzată de publicaţia locală Aragón Noticias, surprinde alte persoane în situaţii asemănătoare. Altă înregistrare surprinde două maşini târâte de apă cîteva zeci de metri, pe o stradă. Zeci de vehicule au fost luate de ape, iar mai multe persoane au fost blocate în maşini, potrivit El Pais.

Martori evocă grindină cu diametru de până la zece centimetri.

Vineri, accesul pe mai multe axe rutiere şi străzi din oraş era interzis prin decizia autorităţilor. Primăria Zaragoza şi-a exprimat speranţa unei ”întoarceri la normal”. Poliţia din oraş le cere locuitorilor să rămână prudenţi.

ADVERTISING

Comune din jurul oraşului Zaragoza au înregistrat precipitaţii intense, însă nu s-au raportat pagube importante.

Acest episod foarte violent are legătură cu o furtună ”supercelulară”, legată de un conflict între mase de aer cald dinspre Magreb şi brize reci dinspre Atlantic. Această situaţie instabilă se deplasa către Franţa vineri seara, unde în 10 departamente din Sud-Ouest esrau așteptate fenomene violente.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇