Un fost general STS, prins în flagrant când lua 75.000 de euro, a fost plasat sub control judiciar

Un fost general STS, prins în flagrant când lua 75.000 de euro, a fost plasat sub control judiciar

Generalul în rezervă Florin Mihalache, fost adjunct al directorului STS, a fost reţinut joi de DNA pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă, pentru trafic de influență şi spălare a banilor.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins însă cererea DNA, astfel că va fi eliberat şi pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Florin Mihalache, fost adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001 - 2005, este acuzat că a cerut bani de la administratorul unei firme pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care administratorul avea mai multe litigii comerciale.

ADVERTISING

Mai exact, conform DNA, în perioada august 2021 - ianuarie 2022, Florin Mihalache ar fi pretins, în mod repetat, de la administrator, martor în cauză, iniţial un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia de 75.000 de euro.

Concret, arată anchetatorii, "intervenţia" acestuia trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacţii privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanţelor din Bucureşti şi achitarea de către una dintre societăţile controlate de omul de afaceri către firma martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 de euro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Pentru a disimula provenienţa sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru 'serviciile' sale, la data de 6 ianuarie, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut. În contextul menţionat, miercuri, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinşi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", arată DNA.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇