Un fost căpitan de poliție este noul primar al New York-ului. În Boston, în premieră, a câștigat o femeie de origine asiatică

Un fost căpitan de poliție este noul primar al New York-ului. În Boston, în premieră, a câștigat o femeie de origine asiatică
Foto: Facebook Eric Adams

Democratul Eric Adams, fost căpitan de poliţie, a câştigat cursa pentru mandatul de primar al oraşului New York, în timp ce Bostonul şi-a ales în aceeaşi funcţie prima femeie şi prima persoană de origine asiatică, Michelle Wu.

Adams, care devine al doilea primar de culoare al celui mai mare oraş american, l-a învins – datorită experienţei sale în poliţie şi a poziţiei nuanţate cu privire la chestiuni legate de aplicarea legii – pe republicanul Curtis Sliwa, fondator al organizaţiei de prevenire a criminalităţii Guardian Angels.

NYC Mayor-elect Eric Adams speaks

Democrat Eric Adams speaks after being elected NYC mayor.>>MORE: http://wnyt.tv/djl79

Publicată de WNYT NewsChannel 13 pe Marţi, 2 noiembrie 2021

În Boston, Michelle Wu a adoptat o abordare mai liberală privind poliţia şi a subliniat că este nevoie de reforme mai ample, însă victoria ei a fost impulsionată de felul în care s-a prezentat în dezbateri legat de probleme precum locuinţe la preţuri accesibile, informează Associated Press.

Michelle-Wu
Foto: Facebook Michelle Wu

Eric Adams, în vârstă de 61 de ani, va fi învestit pe 1 ianuarie 2022.

ADVERTISING

David Dinkins a fost primul primar de culoare al New York-ului, deţinând mandatul între 1990 şi 1993. Adams va fi a 110-a persoană care deţine această funcţie. El îi urmează lui Bill de Blasio, care a avut două mandate.

Democrata Michelle Wu, avocată în vârstă de 36 de ani, provine dintr-o familie taiwaneză. Ea s-a mutat în Boston din Chicago, pentru a urma cursurile Universităţii Harvard. Îi urmează în funcţie lui Martin J. Walsh, după ce interimatul - începând cu luna martie - a fost asigurat de Kim Janey.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇