Un elicopter s-a prăbușit în Italia: 7 morți, printre care o fetiță de 13 ani

Un elicopter s-a prăbușit în Italia: 7 morți, printre care o fetiță de 13 ani

7 persoane au murit după ce un elicopter care zbura dinspre insulele Tremiti din Italia spre continent s-a prăbușit sâmbătă la aproximativ 50 de kilometri de orașul Foggia, în regiunea Apulia, din sud-estul țării.

Victimele accidentului de elicopter sunt cei doi piloți, un medic care se întorcea acasă și o familie de turiști sloveni, între care și fiica lor de 13 ani.

Una dintre victime este Boštjan Rigler, în vârstă de 54 de ani, directorul tehnic al principalului post de televiziune comercial din Slovenia, Pro Plus Ltd., care are două canale, Pop Tv și Kanal A. Familia Rigler își petrecea vacanța în Puglia.

ADVERTISING

La bord se mai aflau Maurizio De Girolamo, în vârstă de 64 de ani, un medic care se întorcea acasă după tura de lucru în Tremiti, și piloții Luigi Ippolito și Andrea Nardelli.

„Doctorul tocmai își terminase tura și a decis să ia elicopterul în loc de navă pentru a se întoarce acasă din cauza condițiilor nefavorabile ale mării. Aici era o ceață densă”, a declarat primarul arhipelagului din largul Gargano, Peppino Calabrese.

„Comunitatea noastră este în stare de șoc. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în 30 de ani de serviciu” a conchis el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O purtătoare de cuvânt a biroului de poliție din Foggia a declarat pentru Reuters că au fost condiții meteorologice proaste, dar a adăugat că nu se cunoaște încă din ce cauză s-a produs accidentul.

Președintele regiunii Puglia, care participa la un miting la Roma pentru a cere pace în Ucraina, a declarat într-o postare pe Facebook că a părăsit evenimentul pentru a merge la Foggia.

„La bordul elicopterului se aflau șapte persoane care și-au pierdut viața. Este un moment teribil care ne lasă consternați”, a declarat Michele Emiliano pe Facebook.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇