Un dentist a ajuns la închisoare, după ce a mutilat intenționat mii de pacienți

Un dentist a ajuns la închisoare, după ce a mutilat intenționat mii de pacienți

Un medic stomatolog multimilionar a fost condamnat la închisoare, pentru că a mutilat în mod intenționat pacienți din cartiere sărace din Marsilia.

Lionel Guedj, în vârstă de 41 de ani, a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar tatăl său, Carnot Guedj, de 70 de ani, care lucra cu jumătate de normă la cabinetul lui, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, scrie The Guardian.

Sentința a fost dată după ce instanța din Franţa a ascultat relatările îngrozitoare ale pacienților care își făcuseră o programare pentru probleme minore, cum ar fi o carie, și au ajuns să le fie îndepărtați zeci de dinți sănătoși fără niciun motiv medical.

ADVERTISING

Judecătorii au descris modul în care Lionel Guedj a căutat să obțină profituri maxime forțând pacienții să se supună unor proceduri inutile, arătând „dispreț total” pentru sănătatea lor și încasând bani de la asigurările sociale.

De exemplu, între 2006 și 2012, Guedj a fost acuzat că a efectuat 3.900 de tratamente de canal radicular la 327 de pacienți care nu aveau nevoie de această procedură. Procedurile, care durau în mod normal între 45 de minute și o oră, au fost efectuate de Guedj în aproximativ 10 minute – multe dintre ele ducând la infecții, complicații sau leziuni.

ADVERTISING

În acest mod, în ​​2010 a devenit cel mai bogat chirurg stomatolog din Franța, încasând până la 2,9 milioane de euro.

A folosit banii pentru a cumpăra proprietăți, tablouri și mașini de lux.

O femeie a povestit că a mers la el, când avea 18 ani, pentru o problemă minoră cu smalțul dinților. I-a scos 24 de dinți sănătoși, fără a dezinfecta. „Am și acum dureri zilnice”, a declarat femeia.

Guedj le spunea adesea pacienților că le va oferi oamenilor un zâmbet ca al actorilor de la Hollywood.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇