Un copil de 15 ani a fost reținut pentru incendiul care a distrus un bloc întreg la Constanța

Un copil de 15 ani a fost reținut pentru incendiul care a distrus un bloc întreg la Constanța

Un minor în vârstă de 15 ani a fost reținut, după incendiul de la blocul din Constanța, soldat cu 150 de apartamente afectate și 37 de mașini distruse.

În urma cercetărilor făcute de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, doi copii de 13 și 15 ani au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri.

Copilul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, urmând ca vineri să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului, anunță IPJ Constanța.

ADVERTISING

Conform ultimului bilanț al ISU Constanța, în incendiu au fost afectate 150 de apartamente.

35 de apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane și geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul. 37 de mașini au fost distruse.

Constanţa: Un bloc a fost distrus după ce a fost cuprins de flăcări - 250 de persoane evacuate

250 persoane, din care 70 copii, au fost evacuate, 30 de persoane au fost asistate medical la fața locului. Opt victime au fost transportate la Spitalul Județean cu intoxicații și arsuri, iar alte 5 persoane au fost duse la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul.

ADVERTISING

Primăria a identificat un bloc cu 23 de apartamente disponibile în caz de nevoie, însă momentan nu este folosit.

Până la această oră nu s-a întors nicio familie în apartamentele din blocul respectiv.

Echipajele ISU s-au retras la ora 18, la fața locului rămânând echipaje din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Poliția Locală.

Parcarea nu avea autorizație de securitate la incendiu, a anunțat ISU Constanța.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇