Un britanic luat prizonier de ruși povestește ororile pe care le-a trăit: Am fost întrebat dacă vreau o moarte rapidă sau una frumoasă

Un britanic luat prizonier de ruși povestește ororile pe care le-a trăit: Am fost întrebat dacă vreau o moarte rapidă sau una frumoasă

Un britanic capturat de forțele ruse în Ucraina a povestit cum a fost bătut, înjunghiat și întrebat dacă dorește o moarte „rapidă” sau „frumoasă”.

Aiden Aslin, s-a întors acum în Marea Britanie, după ce a fost eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri între Ucraina-Rusia, mediat de prinţul moştenitor saudit. Barbatul a declarat duminică pentru Sun că a fost ținut în izolare timp de cinci luni și „a fost tratat mai rău decât un câine”, scrie The Guardian.

Aslin a spus că el și alți prizonieri au fost forțați să cânte imnul Rusiei în fiecare dimineață, iar dacă nu se conformau, erau bătuți.

ADVERTISING

Britanicul, care este originar din Newark, Nottinghamshire, și-a construit o nouă viață în Ucraina în 2018, după ce s-a îndrăgostit de o femeie ucraineană, Diane Okovyta, și s-a alăturat pușcașilor marini.

El a fost reținut în aprilie în timp ce lupta în orașul Mariupol și judecat împreună cu un cetățean marocan. Li s-a spus că riscă pedeapsa cu moartea. Când i s-a dat sentința, Aslin a spus că voia să plângă, dar nu a putut. „A fost o chestiune de supraviețuire”, a spus el.

În timpul petrecut în închisoare, a povestit Aslin, a fost ținut într-o celulă, alături de alți doi prizonieri, și a dormit pe un covoraș plin cu păduchi și gândaci. Pentru că nu exista toaletă, el și colegii săi au fost nevoiți să folosească sticle goale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a spus că a supraviețuit trei săptămâni mâncând pâine și apă. Când pașaportul i-a fost verificat de un soldat rus și a văzut că este din Marea Britanie, a fost lovit cu pumnul în față.

La un moment dat, cei care l-au reținut pe Aslin au amenințat că îi vor tăia urechea. A fost bătut pentru că avea un tatuaj cu un simbol ucrainean și altul care se referă la timpul petrecut în Siria.

Rememorând momentul când a fost înjunghiat în spate cu un cuțit, Aslin a spus: „Știam că există o posibilitate foarte mare să fiu ucis”. Un rus care îl păzea pe Aslin l-a întrebat: „Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?”

ADVERTISING

Aslin a răspus că vrea o moarte rapidă, dar i s-a spus: „Mă voi asigura că vei avea o moarte frumoasă”.

După ce s-a reîntâlnit cu mama și cu logodnica lui săptămâna aceasta, Aslin a spus: „Nu m-am gândit niciodată că voi scăpa în viață”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇