Un britanic din celula Bealtes de răpitori şi asasini a fost arestat la Londra

Un britanic din celula Bealtes de răpitori şi asasini a fost arestat la Londra

Un britanic acuzat că face parte dintr-o celulă de răpitori şi asasini ai grupării Stat Islamic, cunoscută sub denumirea „Beatles”, a fost arestat în Marea Britanie.

Aine Davis, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat după ce a aterizat pe aeroportul Luton din nord-vestul Londrei venind din Turcia, unde tocmai executase o pedeapsă cu închisoarea, de şapte ani şi jumătate pentru acte de terorism, au anunţat mai multe mass-media britanice, inclusiv BBC.

Davis este acuzat că face parte dintr-o celulă de răpitori şi ucigaşi ai grupării Stat Islamic, care a răpit zeci de străini în Siria între 2012 şi 2015. Ostaticii au denumit grupul de jihadişti "Beatles", din cauza accentului britanic.

Poliţia metropolitană, care se ocupă de investigaţiile privind terorismul din Marea Britanie, a informat într-un comunicat că a arestat pe aeroportul Luton un bărbat care se află în prezent "în custodia poliţiei", fără a-i dezvălui numele.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a informat într-un comunicat că un cetăţean britanic a fost deportat din Turcia în Marea Britanie, dar că este nepotrivit să se ofere informaţii suplimentare, deoarece investigaţiile poliţiei sunt în curs de desfăşurare".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇