Un bărbat rănit în războiul din Ucraina a fost internat la Spitalul Judeţean din Botoșani

Un bărbat rănit în războiul din Ucraina a fost internat la Spitalul Judeţean din Botoșani

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, care a fost împuşcat în capitala Ucrainei, a fost internat, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei, a declarat pentru Agerpres că bărbatul este din Turkmenistan şi efectua studii universitare la Kiev.

El ar fi fost împuşcat pe 27 februarie, însă a fugit din spital cu intenţia de a ajunge în Turcia, dar în timp ce se deplasa către această ţară, maşina în care se afla a fost atacată din nou de soldaţii ruşi. Studentul din Turkmenistan s-a refugiat în România.

ADVERTISING

Război în Ucraina. Ziua 17 - vezi desfășurarea evenimentelor

"Bărbatul a venit din Ucraina, din zona Kiev, şi prezenta mai multe plăgi împuşcate în regiunea fesieră şi lombară, cu o fractură de şold stâng şi maleolă peronieră, adică gleznă (…) El este stabil, prezintă în continuare corpurile străine în zonele în care a fost împuşcat. A fost investigat în Unitatea de Primiri Urgenţe şi internat pe Secţia de chirurgie", a afirmat Adăscăliţei.

Directorul DSP, care asigură şi gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati", susţine că plăgile împuşcate ale bărbatului erau suprainfectate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇