Un bărbat care dădea flash-uri agresiv pe autostradă s-a ales cu o amendă de aproape 10.000 de lei

Un bărbat care dădea flash-uri agresiv pe autostradă s-a ales cu o amendă de aproape 10.000 de lei

Un argeșean a fost amendat cu aproape 10.000 de lei după ce a fost prins conducând agresiv pe A10, folosind repetat și nejustificat semnalele luminoase. Odată oprit, a refuzat să le dea polițiștilor actele, făcând gesturi obscene și jignind.

Un echipaj de poliție rutieră din Biroul Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva a prins, vineri după-amiază, pe autostrada A10, un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebeș, al cărui șofer avea un comportament agresiv, în sensul că nu păstra distanța de siguranță față de autovehiculele care circulau în fața sa și folosea, în mod repetat și nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți conducători auto să elibereze banda de circulație, informează IPJ Alba.

ADVERTISING

Autoturismul a fost oprit în spațiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii, iar când polițiștii i-au cerut actele, acesta a refuzat să prezinte actul de identitate. Șoferul a fost identificat în baza permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autoturismului, în persoana unui bărbat de 39 de ani din localitatea Cătanele, județul Argeș.

„Ulterior, acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor, de a rămâne în autoturism și a pătruns în autospeciala de poliție, pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spațiul service. Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale, în baza OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea polițistului, precum și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

ADVERTISING

Totodată, față de bărbat, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru săvârșirea de acte și gesturi obscene și adresarea de expresii și cuvinte jignitoare”, a adăugat sursa citată.

Va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetări pentru ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

„Prin structura specializată de la nivelul Brigăzii Autostrăzi, vor fi făcute verificări în ceea ce privește modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către polițiștii implicați în acest eveniment”, susține Poliția Alba.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇