Un bărbat care conducea cu peste 200 de kilometri pe oră pe un drum naţional din Olt, amendat cu 1.305 lei

Un bărbat care conducea cu peste 200 de kilometri pe oră pe un drum naţional din Olt, amendat cu 1.305 lei

Un bărbat din Craiova care conducea cu peste 200 de kilometri pe oră pe un drum naţional din Olt, unde viteza legală este de 100 de kilometri pe oră, a fost amendat de poliţişti cu 1.305 lei și a rămas fără permis pentru 90 de zile.

Viteza neregulamentară este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere, subliniază Poliţia Română.

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt sunt cei care au prins, vineri după-amiază, pe Drumul Naţional 65, în afara localităţii Scorniceşti, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Craiova, care conducea un autoturism cu 208 kilometri pe oră, pe un sector de drum cu limita de 100 de kilometri pe oră.  

Potrivit Poliţiei Române, bărbatul a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile, ca măsură complementară.

În această perioadă, poliţiştii rutieri derulează, la nivel naţional, acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi sancţionarea celor care încalcă legea.

În ultimii 10 ani (2011-2020), un sfert dintre persoanele decedate în accidente rutiere, în România, şi-au pierdut viaţa în urma unor evenimente cauzate de viteză.

De asemenea, 23% dintre persoanele rănite grav, în această perioadă, în accidente rutiere, au suferit leziuni în urma unor evenimente cauzate de nerespectarea limitelor legale de viteză, arată IGPR.

208 km/h, pe un drum național - mult, mult prea mult, având în vedere tragediile care se pot produce la astfel de...

Publicată de Poliția Română pe Vineri, 30 iulie 2021

Îl ultimele săptămâni au avut loc numeroase accidente cu victime pe șoselele din țară:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇