Accident grav pe DN2, soldat cu 7 morți. A fost activat planul roșu de intervenție UPDATE

Accident grav pe DN2, soldat cu 7 morți. A fost activat planul roșu de intervenție <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Şapte persoane au decedat duminică, în urma unui accident care a avut loc pe DN2, la ieşirea din localitatea băcăuană Răcăciuni. Un adult şi un copil au fost răniţi, fiind transportaţi la spital.

„Pe DN2 Bacău-Adjud, la ieşire din localitatea Răcăciuni, judeţul Bacău, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz în care se aflau 15 persoane”, a anunţat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Șapte persoane au decedat, iar alte două, un adult şi un copil, au fost rănite, fiind preluate de ambulanţe, transmite News.ro.

ADVERTISING

Potrivit reprezentanţilor ISU Bacău, a fost necesară decopertarea microbuzului pentru scoaterea victimelor.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, fiind activat Planul roşu de intervenţie.

UPDATE 14.47: Potrivit Antena3, autoturismul marca Mercedes s-a ciocnit frontal cu un microbuz în care se aflau mai multe persoane. Impactul a fost atât de puternic încât toţi oamenii aflaţi în cele două maşini au rămas încarceraţi. În autoturism, pe lângă şofer, se aflau şi doi copii, pe bancheta din spate, găsiţi inconştienţi. De asemenea, în microbuz, oamenii au rămas blocaţi, toţi fiind grav răniţi şi inconştienţi.

ADVERTISING

Victimele sunt:

  • decedați: un adult și 2 minori din autoturism, respectiv 4 adulți din microbuz.
  • răniți: 5 persoane (un minor si 4 adulți), care au fost preluate de către ambulantele SAJ.

Impactul s-a produs pe o bucată de şosea în linie dreaptă, astfel că, cel mai probabil, unul dintre şoferi a încercat să depăşească fără să se asigure.

În urma impactului, microbuzul a ajuns într-un şanţ de pe marginea drumului, iar pasagerii, care nu purtau centura de siguranţă, au fost aruncaţi unul peste altul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇