Un bărbat a vrut să dea foc steagurilor din fața Primăriei Timișoara

Un bărbat a vrut să dea foc steagurilor din fața Primăriei Timișoara
Foto: Facebook Dominic Fritz

Un bărbat a vrut să dea foc steagurilor din fața Primăriei Timișoara, dar a fost observat de un gardian care a anunțat Poliția. Incidentul a avut loc sâmbătă, la ora 11:40, iar bărbatul a fost reținut de Poliție.

Azi la ora 11.40 un individ a încercat sa dea foc la steagurile din fața Primăriei Timișoara. Din fericire a observat…

Publicată de Dominic Fritz pe Sâmbătă, 18 iunie 2022

La intervenție au fost prezenți și pompierii. Unele steaguri au fost ușor afectate și vor fi înlocuite, mai spune primarul.

Potrivit Poliției Locale, este vorba de un bărbat de 37 de ani din judeţul Dolj, căruia i s-a întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin, a declarat că bărbatul este din localitatea Pleniţa. Bărbatul este audiat la sediul Poliţiei.

ADVERTISING

Dominic Fritz spune că acest protest ar avea legătură cu extremismul naționalist și acțiunile AUR din urmă cu ceva vreme, când George Simion a încercat să intre cu forța în Primăria Timișoarei.

„Această acțiune nu este un protest inocent, ci o faptă penală ce putea ușor să ducă la incendierea primăriei. Acolo ne duce extremismul naționalist cu care se încearcă otrăvirea comunității noastre. Este un semnal de alarmă că ce începe cu vorbe se termină în fapte.

Știm cine sunt părinții spirituali ai acestor fapte - aceiași huligani care au scandat sloganuri xenofobe în fața casei mele și care au intrat cu forță în primărie, cu George Simion în frunte. Voi rămâne ferm în apărarea valorilor timișorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremiștilor violenți”, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇