Un bărbat a fost arestat după ce încercat să pătrundă în grajdurile regale de lângă Palatul Buckingham

Un bărbat a fost arestat după ce încercat să pătrundă în grajdurile regale de lângă Palatul Buckingham

Un bărbat a fost arestat la primele ore ale zilei de sâmbătă după ce a fost văzut în timp ce încerca să intre în grajdurile regale de lângă Palatul Buckingham din Londra, a anunţat poliţia.

Ofiţerii de la Palatul Buckingham au fost alertaţi la ora 01:25 (00:25 GMT) în legătură cu un bărbat care se căţăra pe zid pentru a pătrunde în clădirea Royal Mews, aflată lângă grădina Palatului Buckingham, potrivit unui comunicat al Scotland Yard, relatează agenţiile Reuters şi AFP.

Conform poliţiei, un tânăr de 25 de ani a fost reţinut în afara grajdurilor regale, instituţie care răspunde de toate aranjamentele de călătorie cu maşina sau cu trăsura ale regelui Charles al Marii Britanii şi ale membrilor Familiei Regale şi care adăposteşte, printre altele, caleaşca Gold State Coach.

ADVERTISING

Bărbatul nu a ajuns în Palatul Buckingham sau în grădinile acestuia, a precizat poliţia.

Conform poliţiei, bărbatul a fost arestat pentru încălcarea unei proprietăţi private şi se află în custodia poliţiei, într-o secţie din Londra.

În pofida măsurilor de securitate întărite de la Palatul Buckingham, o reşedinţă regală din inima Londrei, precum şi de la Castelul Windsor, situat la vest de capitală, astfel de tentative nu sunt evenimente excepţionale.

Cea mai spectaculoasă tentativă datează din 1982, când un tânăr de 30 de ani, Michael Fagan, a intrat prin efracţie în Palatul Buckingham şi a ajuns în dormitorul reginei care se afla în pat.

ADVERTISING

În 2021, un bărbat care suferea de probleme mintale a fost văzut căţărându-se pe zidul Royal Mews, şi apoi coborând înapoi pe stradă, la scurt timp după aceea. El a fost arestat rapid, iar asupra sa au fost găsite cocaină şi un cuţit de bucătărie.

Un alt bărbat, Jaswant Singh Chail, este în prezent judecat la Londra pentru că în 2021, în ziua de Crăciun, a intrat în Castelul Windsor înarmat cu o arbaletă, cu intenţia de a "omorî regina", după cum a afirmat la momentul arestării sale. Regina, care a murit anul trecut la vârsta de 96 de ani, se afla atunci în castel.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇