Un bărbat a fost arestat după ce a îmbolnăvit intenționat de COVID zeci de persoane

Un bărbat a fost arestat după ce a îmbolnăvit intenționat de COVID zeci de persoane

După ce a infectat cu noul coronavirus 22 de persoane, la serviciu şi la sala de sport, pentru că nu a respectat nicio regulă, ba chiar ar fi căutat să transmită boala, un bărbat a fost arestat sub acuzația de vătămare corporală.

Totul s-a întânplat în Spania, unde poliţia a lansat la începutul anului o anchetă privind un val de îmbolnăviri în Mallorca, în urma unor informaţii potrivit cărora un angajat ”s-a contaminat, dar a ascuns că este bolnav”.

Bărbatul în cauză a început să prezinte simptome de COVID-19, provocând îngrijorarea colegilor săi de la serviciu, dar nu a vrut să meargă acasă. Și-a făcut totuși un test PCR.

ADVERTISING

Fără să mai aştepte rezultatul, el s-a dus în continuare la serviciu şi la sala de sport, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

La serviciu, şeful său și colegii au insistat ca bărbatul să se întoarcă acasă, pentru că risca să contamineze pe toată lumea.

Ei au declarat ulterior poliţiei că bărbatul avea febră ”peste 40°C”. Însă i-a ignorat şi a rămas în acea zi la serviciu, unde s-a plimbat mai peste tot şi îşi cobora în mod intenţionat masca atunci când tuşea, spunând că ”vreau să vă contaminez pe toţi cu (noul) coronavirus”, potrivit poliţiei.

ADVERTISING

La sfârşitul zilei, când a primit rezultatul testului PCR, acesta a fost pozitiv COVID-19.

Colegii săi, îngrijoraţi, s-au dus să se testeze, la rândul lor. Cinci dintre ei, ale căror teste au fost pozitive, au contaminat la rândul lor membri ai familiei, inclusiv trei bebluşi în vârstă de un an.

Trei persoane care s-au aflat în contact direct cu bărbatul la sala de sport au fost de asemnea contaminate şi au transmis virusul apropiaţilor.

Potrivit poliţiei, niciuna dintre cele 22 de persoane contaminate de către bărbat nu a fost spitalizată.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇