Un bărbat a deschis focul în Curtea Supremă a statului Colorado, care l-a scos pe Trump de pe buletinele de vot (Video)

Un bărbat a deschis focul în Curtea Supremă a statului Colorado, care l-a scos pe Trump de pe buletinele de vot (Video)

Un bărbat a fost arestat marţi în SUA după ce în timpul nopţii a pătruns în sediul Curţii Supreme a statului Colorado, a deschis focul în interiorul clădirii şi a provocat acolo „pagube semnificative”.

Incidentul a început în jurul orei unu noaptea, când a avut loc o tamponare între două autovehicule, iar unul dintre şoferi l-a ameninţat cu arma pe celălalt. Apoi, precizează poliţia, acelaşi individ înarmat a tras într-o fereastră a sediului Curţii Supreme şi a intrat în această clădire, unde, sub ameninţarea armei, l-a forţat pe un ofiţer de pază neînarmat să-i permită accesul în alte părţi ale edificiului.

ADVERTISING

În timp ce poliţia izola zona exterioară, acelaşi individ, având asupra sa cheile sustrase paznicului, a intrat în sălile de judecată şi a tras cu arma, iar în final a apelat numărul de urgenţă şi s-a predat de bunăvoie.

Acest incident survine la două săptămâni după ce instanţă din Colorado l-a declarat pe fostul preşedinte republican al SUA şi care doreşte obţinerea unui nou mandat prezidenţial, Donald Trump, neeligibil pentru alegerile primare republicane din acest stat. Curtea a invocat asaltul simpatizanţilor lui Trump asupra Capitolului din 6 ianuarie 2021 şi al 14-lea amendament al Constituţiei americane ce permite impunerea interdicţiei de a ocupa funcţii publice alese în cazul persoanelor care au participat la o insurecţie. Dar încă nu este clar dacă gestul celui care a deschis focul în sediul tribunalului are legătură cu decizia acestei instanţe referitoare la Trump.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După această decizie şi Curtea Supremă a statului Maine a emis o hotărâre similară, dar Curtea Supremă a SUA este chemată să ia hotărârea definitivă în acest caz considerat de fostul preşedinte republican o nouă folosire a sistemului de justiţie împotriva sa de către democraţii actualului preşedinte Joe Biden pentru a-l împiedica să mai candideze contra acestuia din urmă.

Man arrested after barricading inside Colorado Supreme Court building

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇