Un băiat a căzut cu ATV-ul într-o râpă din Buşteni şi s-a ales cu dublă fractură

Un băiat a căzut cu ATV-ul într-o râpă din Buşteni şi s-a ales cu dublă fractură

Un băiat de 16 ani a suferit o dublă fractură deschisă la un picior, după ce a căzut cu ATV-ul în Buşteni.

Salvamontiştii au intervenit pentru recuperarea de pe munte a adolescentului, care, în timp ce se plimba cu un ATV, a căzut 10 metri într-o râpă.

Băiatul a fost preluat cu targa şi dus până la un echipaj SMURD care l-a transportat la spital.  

Accidentul a avut loc duminică, în Munţii Baiului, în zona de nord a judeţului Prahova.  

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Salvamont Buşteni, băiatul se afla împreună cu tatăl său şi cu alţi prieteni la o plimbare cu ATV-uri, iar ajuns pe un drum foarte alunecos, acoperit de zăpadă, tânărul a căzut de pe ATV, din motive necunoscute încă, şi s-a prăbuşit zece metri în gol, într-o râpă.

ADVERTISING

El s-a accidentat grav, suferind o fractură deschisă cu hemoragie la piciorul drept.   

"Salvamontiştii din Buşteni şi cei de la ISU i-au acordat victimei primele îngrijiri la locul accidentului şi au transportat-o pe targă până la drumul forestier. De acolo a fost preluată de un UTV Salvamont si coborâtă de pe munte. Un echipaj SMURD a preluat accidentatul din oraş si l-a dus la spital", au mai transmis salvatorii.

"Este vorba despre un băiat de 16 ani, conştient, ce prezintă dublă fractură deschisă la nivelul membrului inferior. A fost recuperat de echipajele de intervenţie", a precizat şi ISU Prahova.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şi salvamontiștii au avut o zi plină. În ultimele 24 de ore, au numărat 33 de intervenţii. Cele mai multe apeluri le-au avut salvatorii montani din Buşteni şi Lupeni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇