Un avion s-a prăbușit la periferia orașului Milano (VIDEO) - pilotul ar fi român, iar toți cei aflați la bord au murit UPDATE MAE confirmă că erau doi români

Un avion s-a prăbușit la periferia orașului Milano (<b>VIDEO</b>) - pilotul ar fi român, iar toți cei aflați la bord au murit <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> MAE confirmă că erau doi români

Opt persoane, între care un copil, au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, duminică, pe o clădire în construcție aflată la periferia orașului Milano. E foarte posibil ca pilotul și toți pasagerii să fie români, însă nu există deocamdată o confirmare oficială în acest sens, informațiile publicate inițial de presa italiană fiind contradictorii. Iar Ministerul de Externe a confirmat până acum că două dintre victime sunt români, cu dublă cetățenie.

Avionul privat de mici dimensiuni s-a prăbușit pe o clădire din San Donato Milanese, de la periferia orașului Milano. Toate cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul și pasagerii (cinci adulți și un copil).

ADVERTISING

Aparatul de zbor decolase din Linate cu destinația Olbia, conform Reuters, și s-a prăbușit pe o clădire goală, în curs de renovare, aflată în apropiere de stația de metrou San Donato, din Milano. Autoritățile locale au transmis că nu există alte victime decât cele aflate la bord.

Locuitorii din împrejurimi spun că au auzit o bubuitură puternică și apoi au auzit o explozie. Flăcările au cuprins imediat clădirea cu două etaje.

Inițial, informațiile legate de naționalitatea celor aflați la bord au fost contradictorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La Reppublica scria că pilotul era român, iar potrivit primelor informații, pasagerii ar putea fi francezi. La rândul său, Milano Corriere scria tot că pilotul era un român, în vârstă de 30 de ani, dar susținea că la bord se mai aflau soția sa, fiul lor și 5 prieteni. Totodată, Digi24 transmitea că este vorba de un avion monomotor cu elice de tipul Pilatus PC-12/47E, care a fost înmatriculat în România în 2015. În același timp, Corriere della Sera îi dădea și numele pilotului: Dan Petrescu, un om de afaceri din domeniul imobiliar, în vârstă de 68 de ani, despre care Mediafax scria că era unul dintre asociații lui Ion Țiriac.

ADVERTISING

În acest moment nu este clar ce a determinat prăbușirea avionului, dar a fost declanșată o investigație.

UPDATE 18.35: Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate, transmite Mediafax.

„Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie. Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, a transmis MAE.

Așadar, MAE român nu a reușit până acum să identifice toate victimele și nici nu a confirmat că pilotul ar fi omul de afaceri Dan Petrescu.

UPDATE 21.15 Corriere della Sera susține că miliardarul Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, soţia acestuia şi fiul lor Dan Ştefan Petrescu, de 30 de ani, se numără printre victimele accidentului aviatic. Mai multe detalii puteți găsi AICI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇