Un avion mic s-a prăbușit în lacul Colibița UPDATE Pilotul era un om de afaceri (Video)

Un avion mic s-a prăbușit în lacul Colibița <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Pilotul era un om de afaceri (Video)

Un avion de mici dimensiuni, cu două persoane la bord, s-a prăbușit duminică în lacul Colibița, din județul Bistrița-Năsăud. Pilotul a fost scos din apă în stare de inconștiență, iar ulterior a murit.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconștient, in stop cardiorespirator. Un pompier paramedic, aflat în timpul liber pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenție.

ADVERTISING

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării”, a spus Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, citat de Mediafax.

Cealaltă persoană aflată la bord este conștientă și primește îngrijiri, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat.

ADVERTISING

„Cea de-a doua victimă este conştientă, cu probleme minore”, a declarat Raed Arafat, duminică la Digi 24.

Cele două victime au fost scoase din apă de oamenii din zonă şi de un pompier aflat în timpul liber.

„Din informaţiile pe care le am, au fost oameni care i-au scos din apă pe cei doi şi un pompier aflat în timpul liber, care a încercat resuscitarea înaintea sosirii echipajelor medicale”, a mai spus Arafat. 

Potrivit bistriteanul.ro, pasagerul avionului este cetăţean german, iar pilotul este Marius Ionașcu, un om de afaceri local, care deținea o firmă de aparate de aer condiționat.

ADVERTISING

Marius Ionașcu avea 65 de ani și era unul dintre cei mai experimentați piloți din județ. În 2016 obținuse și licența ULM, pentru pilotarea aparatelor de zbor ultraușoare. Aceste cursuri se predau piloților care deja au experiență în pilotarea aeronavelor.

Avem momentul prăbusirii avionului in lacul Colibița. Toate detaliile aici: https://vasiledale.ro/2022/08/28/foto-video-avion-mic-prabusit-in-colibita-doua-victime-din-care-una-inconstienta/

Publicată de Vasile Dale pe Duminică, 28 august 2022

Este al doilea accident aviatic în mai puțin de 24 de ore. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit sâmbătă în localitatea Letca Nouă, din județul Giurgiu, într-o zonă împădurită.

Avionul prăbușit decolase de la pe Aerodronul Letca Nouă și avea două persoane la bord. Ambele au murit în urma impactului. Avionul ultrauşor era model CITIUS YR-5599.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇