Un avion de acrobație s-a prăbușit în Prahova

Un avion de acrobație s-a prăbușit în Prahova

Un avion de acrobație s-a prăbușit, sâmbătă, în comuna Tîrgșoru Vechi din Prahova.

Aeronava decolase de puțin timp de pe aerodromul Strejnicu, potrivit Digi24.

Avionul era unul privat și la bord se pare că se afla doar pilotul. Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, pilotul nu a mai putut fi salvat.

Primele imagini de la fața locului arată că aeronava de mici dimensiuni este distrusă complet.

Reprezentanții ISU spun că nu a izbucnit niciun incendiu după prăbușire și nu există pericol pentru locuitorii din zonă.

ADVERTISING

UPDATE 19:11 - Ulterior, într-un comunicat, Ministerul Apărării Naționale a confirmat că pilotul se numea Dan Ștefănescu și era „aripa dreaptă a Iacărilor Acrobați” și avea peste 16.000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737.

„Am primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a pilotului Dan Ștefănescu, aripa dreaptă a Iacărilor Acrobați, în urma unui accident aviatic în după amiaza de 26 martie. Transmitem condoleanțe familiei și celor ce l-au iubit, îi apreciem activitatea ca apropiat al militarilor și în special al aviației militare”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit reprezentanților ministerului, Dan Ștefănescu era nelipsit la show-urile aeriene, uneori chiar în formație cu piloții militari de IAK-52, la evoluțiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naționale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, la survolurile dedicate comemorării așilor aviației române.

„Un moment remarcabil, prin care și-a arătat noblețea sufletească, a fost când i-a împlinit visul de a se afla iar la manșă unui as al aviației de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial, generalul Ion Dobran, care atunci avea 99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Bănești în 2018. Dan Ștefănescu, cu peste 16000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, iubitor al acrobației, a dus numele aviației române la competiții internaționale, ca membru al Lotului Național de Acrobație, Campion național de acrobație și aterizare la punct fix, Maestru al sportului la zbor cu motor”, se mai arată în mesajul MApN.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇