Avionul dispărut de pe radare în Indonezia s-a prăbușit în mare UPDATE

Un avion cu peste 50 de persoane la bord a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a decolat din capitala indoneziană Jakarta, pe ruta spre Pontianak din provincia Kalimantanul de Vest.

19:45 – Avionul s-a prăbușit în mare.

Ministrul indonezian al transporturilor Budi Karya a declarat într-o conferinţă de presă că 62 de persoane, printre care 12 membri ai echipajului, se aflau la bordul avionului ce efectua zborul SJ-182.

Potrivit website-ului detik.com, Budi Karya a afirmat că avionul a căzut lângă insula Laki, la aproximativ 20 kilometri de aeroport.

ADVERTISING

Comitetul de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian a precizat că toţi cei aflaţi la bordul avionului erau cetăţeni indonezieni.

17.05: Echipele de căutare indoneziene au fost trimise în Marea Java, informează Reuters, AFP şi dpa.

La operaţiunile de căutare participă mai multe nave.

''Poziţia aeronavei este estimată a fi între insulele Laki şi Lancang'', a declarat directorul adjunct al Agenţiei naţionale indoneziene pentru operaţiuni de căutare şi salvare, Bambang Suryoaji.

''Potrivit informaţiilor primite din zonă, câteva resturi suspectate că provin de la avionul respectiv au fost găsite şi sunt deja pe nava noastră pentru investigaţii suplimentare'', a spus el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Știrea inițială:

Potrivit Metro TV, avionul era un Boeing B737-500, scrie Reuters. Un oficial local al guvernului a declarat pentru Kompas TV că un pescar a găsit ceea ce pare a fi epava avionului, în ape la nord de Jakarta, iar căutările continuă.

Alte posturi de televiziune arată imagini cu presupusele resturi ale epavei .


"Am găsit nişte cabluri, o pereche de blugi şi bucăţi de metal în apă", a declarat un oficial indonezian în domeniul securităţii pentru CNNIndonezia.com.

Sriwijaya Air a anunţat că încearcă să adune mai multe detalii despre zbor înainte de a veni cu un comunicat oficial.

La sfârşitul lui 2018, un Boeing 737 MAX al companiei indoneziene Lion Air s-a prăbuşit lângă Jakarta, provocând moartea tuturor celor 189 de pasageri şi a membrilor echipajului. Avionul ce a dispărut de pe radare sâmbătă este un model mult mai vechi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇