Un alt pod din Neamț în pericol de prăbușire e pe punctul de a fi închis

Un alt pod din Neamț în pericol de prăbușire e pe punctul de a fi închis

Podul de la Girov va fi cel mai probabil închis circulației pentru a preveni un incident similar, a anunțat prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

În prezent se desfășoară o anchetă pentru a fi identificate toate proiectele derulate de firma care a reabilitat podul prăbușit săptămâna trecută între localităţile Luțca și Sagna, a spus prefectul județului Neamț la Digi24, citat de Biziday.

"Mai sunt obiective asupra cărora planează suspiciunea de a fi cu probleme. Probabil, dacă nu vor fi închise, va fi restricționat tonajul. Și podul de la Girov intră în discuție, acesta va fi probabil și închis. (…) În ultimii ani au fost modernizați peste 450 km de drumuri și peste 50 de poduri în Neamț", a declarat Adrian Niță.

ADVERTISING

Acesta a spus că firma care a reabilitat podul de peste Siret care s-a prăbușit mai are și alte lucrări în desfășurare în județ, dar acestea nu pot fi oprite.

"Suntem în situația în care s-a investit în infrastructură, dar sunt multe poduri care și-au atins durata de viață și ar trebui reconstruite de la zero în toată țara, pentru că altfel vom mai auzi de astfel de incidente", a spus prefectul.

În prezent, localnicii afectați de prăbușirea podului dintre Luţca şi Sagna pot circula pe o rută ocolitoare de doi kilometri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Aici trebuie identificată cauza, ca să vedem de ce s-a prăbușit podul, apoi să căutăm vinovații. În acest moment, nimeni nu are voie să intervină în zona dărâmăturilor până la finalizarea cercetărilor", a precizat Adrian Niță.

Un pod peste râul Siret, situat pe drumul judeţean DJ 207 A, care fusese complet renovat în urmă cu doar câteva luni, s-a prăbușit, pe 9 iunie, în timp ce îl traversau un autocamion și o autoutilitară. Șoferul autocamionului a fost rănit, fiind scos din autovehicul de martori.

ADVERTISING

Obiectivul fusese reabilitat la finele anului lui 2021 și era în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ. Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene (PSD), a afirmat că podul rupt de la Luţca se afla "în curtea" constructorului, deoarece CJ nu făcuse încă recepţia finală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇