DNA a deschis dosar penal pentru podul prăbușit și suspectează fapte de corupție

DNA a deschis dosar penal pentru podul prăbușit și suspectează fapte de corupție

Procurorii DNA Bacău au deschis un dosar penal care vizează împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat şi consolidat, precum şi împrejurările în care s-a redeschis circulaţia rutieră pe podul de la Luţca. Podul s-a prăbuşit joi.

IPJ Neamţ a precizat că a declinat la DNA Bacău dosarul de abuz în serviciu deschis în urma incidentului, iar cel de vătămare corporală din culpă rămâne la Parchetul Judecătoriei Roman.

„În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (faţă de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie”, a precizat DNA, vineri, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Pompierii au fost anunţaţi, joi după-amiază, despre faptul că o parte din podul de peste râul Siret ce face legătura între localităţile Sagna şi Luţca s-a rupt. 

„Un autocamion şi o autoutilitară se aflau pe pod. În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanţii la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman”, a transmis ISU Neamţ.  

ADVERTISING

Procurorii au deschis două dosare penale în urma surpării podului de la Luţca, eveniment în urma căruia o persoană a fost rănită. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt - abuzul în serviciu, ambele fiind deschise in rem.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ a precizat că dosarul privind abuzul în serviciu, deschis în urma incidentului de joi după-amiază, a fost declinat către Direcţia Naţională Anticorupţie Bacău.

Celălalt dosar deschis, pentru vătămare corporală din culpă, va fi cercetat în continuare de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇