Un ajutor nesperat pentru Ucraina: Castorii

Un ajutor nesperat pentru Ucraina: Castorii

Pădurile dese şi mlaştinile înşelătoare din zona frontierei Ucrainei cu Belarus sunt păzite de brigada de apărare teritorială Volin, una dintre sutele de unităţi recrutate din rândul localnicilor dispuşi să îşi apere comunităţile. Purtătorul de cuvânt al unităţii spune că un ajutor nesperat pentru a face terenul impracticabil pentru o invazie a venit de la un aliat mai puţin aşteptat: populaţia locală de castori.

Soldaţii şi ofiţerii din cadrul unităţii au declarat pentru Reuters că iarna neobişnuit de blândă le-a oferit un avantaj tactic considerabil.

ADVERTISING

Pe kilometri întregi în jurul graniţei din nord-vest a Ucrainei cu Belarusul, se întâlnesc râuri revărsate, noroi gros şi câmpuri inundate de apă, ceea ce face ca deocamdată să rămână puţin probabilă perspectiva unui atac rusesc care să vină de peste graniţa cu Belarus, în ciuda avertismentelor recente de la Kiev, scrie Reuters.

"Pe terenul propriu, totul ne va ajuta să îl apărăm - peisajul, o mulţime de râuri, care au ieşit din matcă anul acesta", a declarat Viktor Rokun, unul dintre comandanţii adjuncţi ai brigăzii Volin.

ADVERTISING

Câmpurile şi vegetaţia din jurul său erau cufundate în bălţi tulburi de apă rece.

Purtătorul de cuvânt al unităţii, Serhi Hominski, spune că un ajutor nesperat pentru a face terenul impracticabil a venit de la un aliat mai puţin aşteptat: populaţia locală de castori.

"Când îşi construiesc barajele, în mod normal, oamenii le distrug, dar anul acesta nu au făcut-o din cauza războiului, aşa că acum este apă peste tot", a spus el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇