Un adolescent de 16 ani e cercetat penal după ce a trecut la volan, nemulțumit de șofer: În mașină mai erau 6 persoane, între care 5 minori

Un adolescent în vârstă de 16 ani din localitatea vasluiană Berezeni este cercetat penal după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră în timp ce conducea un autoturism.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, în autoturism se aflau şapte persoane, dintre care şase minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani.

Mai mult decât atât, unul dintre tinerii din maşină ar fi trebuit să se afle în carantină la domiciliu.

„Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – ITPF Iaşi a oprit pentru control, pe raza localităţii Berezeni, un autoturism înmatriculat în România. Cu ocazia efectuării controlului, colegii noştri au constatat că în autoturism se află şapte persoane, un tânăr în vârstă de 21 de ani şi şase minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani şi că autoturismul era condus de unul dintre minori, în vârstă de 16 ani, care nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor specifice efectuate s-a constatat şi că unul dintre pasagerii de 16 ani figurează plasat în carantină la domiciliu”, precizează ITPF.

ADVERTISING

Tânărul de 16 ani aflat la volan a declarat poliţiştilor de frontieră că autoturismul aparţine mătuşii lui şi că a urcat la volan nemulţumit de modul de a şofa al tânărului de 21 de ani, cel care deţinea permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, un echipaj din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Murgeni a fost chemat la faţa locului şi a aplicat o sancţiune pentru nerespectarea măsurii carantinării.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇