Ucraina a primit al doilea lot de arme din partea SUA

Ucraina a primit al doilea lot de arme din partea SUA

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat duminică că ţara sa a primit un al doilea lot de arme din Statele Unite ca parte a unui ajutor defensiv în valoare totală de 200 de milioane de dolari, informează Reuters.

Washingtonul a declarat că va continua să sprijine Ucraina pe fondul preocupărilor regimului de la Kiev şi ale aliaţilor săi occidentali cu privire la trupele ruse masate la graniţa sa. Rusia neagă că planifică o ofensivă militară.

"Peste 80 de tone de arme pentru a întări capacităţile de apărare ale Ucrainei de la prietenii noştri din SUA! Şi acesta nu este sfârşitul", a scris Reznikov pe Twitter.

ADVERTISING

Aproximativ 90 de tone de "asistenţă de securitate letală", inclusiv muniţie, din pachetul aprobat de SUA în decembrie, au ajuns sâmbătă în capitala Ucrainei.

SUA își evacuează personal neesențial al ambasadei de la Kiev și familiile diplomaților din Ucraina

Pe de altă parte, Departamentul de Stat al SUA a anunțat, duminică seara, că își va reduce treptat personalul de la ambasada din Kiev.

Astfel, pentru început, sunt vizați cei care fac parte din personalul neesențial, precum și membrii familiilor diplomaților.

ADVERTISING

De asemenea, în comunicat, Departamentului de Stat al SUA le-a recomandat cetățenilor americani care se află în Ucraina să părăsească de urgență țara, din cauza riscului escaladării agresiunilor Rusiei, precum și a riscului de apariție a unor tulburări interne ce pot deveni violente.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇