Turistul căutat 3 zile de Salvamont prin Bucegi era bine merci acasă

Turistul căutat 3 zile de Salvamont prin Bucegi era bine merci acasă

Un turist de 36 de ani care era căutat de autorităţile prahovene de sâmbătă seară, după ce acesta a anunţat că s-a rătăcit pe traseul Piciorul Pietrei Arse, e acasă.

„După 3 zile de căutari, zi şi noapte, de la apelul de urgenţă lansat de cel cu probleme, după un efort deosebit a zeci de salvatori, după resurse umane, materiale şi financiare consumate, abia acum cel dispărut a binevoit să îşi pornească telefonul şi astfel să aflăm că el se află bine merci la domiciliu.

Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situaţii depăşesc capacitatea noastră de înţelegere”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Serviciului Naţional Salvamont.

ADVERTISING

Întrebat de ce nu a anunţat Salvamont că se află în siguranţă, bărbatul a răspuns că „nu s-a gândit” la acest aspect.

Daniel Zarioiu, în vârstă de 36 de ani, din Bucureşti, a fost căutat de salvamontişti din cadrul formaţiilor Salvamont Prahova, Sinaia şi Buşteni, jandarmi şi pompieri, salvatorii făcând şi un apel către cei care deţin informaţii ce pot fi de folos.

„Am sunat permanent pe numărul lui, dădea semn de telefon închis. În cele din urmă, i-am trimis un mesaj pe WhatsApp şi astăzi (luni – n.red.) am văzut că a citit mesajul. L-am întrebat de ce nu ne-a anunţat şi pe noi şi ne-a spus că nu s-a gândit”; a declarat pentru News.ro şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform acestuia, sâmbătă noaptea şase salvatori montani l-au căutat pe bărbat, duminică la acţiune au participat zece salvamontişti, iar luni căutările au fost reluate, la acţiune participând 25 de salvatori montani.

Pe lângă aceştia la acţiunile de căutare au participat şi salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Încă de duminică, reprezentanţii salvatorilor au făcut public numele turistului de 36 de ani, făcând apel la acesta să îi contacteze în cazul în care ajunge într-o zonă sigură, pentru ca acţiunile de căutare să înceteze. 

ADVERTISING

Întrebat cum cataloghează gestul bărbatului, şeful Salvamont Sinaia a răspuns: „Iresponsabil”.

Vezi şi O turistă din Italia a plătit 7.500 de euro pentru intervenția Salvamont, care nu era urgenţă. La noi de ce nu se poate?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇