Trump revine pe scenă: „Sunt furios și mai hotărât ca niciodată”

Trump revine pe scenă: „Sunt furios și mai hotărât ca niciodată”

Donald Trump a avertizat, la un miting electoral în South Carolina, după un alt miting, în statul-cheie New Hampshire, că viitoarele alegeri din 2024 sunt singura şansă a Statelor Unite de a ”salva ţara”, în speranţa de a-şi impulsiona candidatura la Casa Albă.

”Alegerile din 2024 sunt singura noastră şansă de a ne salva ţara şi avem nevoie de un lider care este pregătit să o facă din prima zi”, a spus Trump la Columbia, în South Carolina, în faţa celor mai fideli aliaţi politici ai săi, relatează AFP.

El şi-a abordat subiectele preferate: a îndemnat la restabilirea unor frontiere puternice, a denunţat establismentul corupt şi ideologia genului, despre care susţine că este predată în armată.

Fostul preşedinte american a plecat din reşedinţa sa de lux din Florida, Mar-a-Lago, la două luni şi jumătate după ce şi-a lansat candidatura în cursa alegerilor prezidenţiale din 2024, la două mitinguri care nu sunt deloc întâmplătoare. Aceste două state urmează să se afle printre primele care organizează alegerile primare republicane, la începutul lui 2024.

ADVERTISING

O victorie în aceste două state i-ar garanta lui Donald Trump un start important şi necesar în cursa republicană.

”Avem nevoie de un lider care să fie pregătit să atace forţele care ne devastează ţara”, a spus el în faţa câtorva sute de oameni, la Salem, un orăşel din New Hampshire, unde Partidul Republican îşi ţine Convenţia anuală.

„Sunt furios și hotărât”

Însă, după ce a domnit ani de zile în „ The Grand Old Party”, Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, nu se află neapărat pe un teritoriu cucerit.

În acest stat de la frontiera cu Canada, mulţi aleşi republicani îi reproşează miliardarului că a scăzut şansele republicanilor în recentele alegeri de la jumătatea mandatului prin susţinerea unor candidaţi prea extremişti.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sâmbătă, Donald Trump şi-a recitat refrenul obişnuit, repetând că alegerile din 2020 i-au fost furate şi atribuindu-le rivalilor săi nume pline de dispreţ.

El şi-a lăudat bilanţul în domeniul securităţii publice şi a promis să salveze ţara ”de la o distrugere de către un establishment politic corupt, radical şi egoist”.

”Sunt mai furios şi mai hotărât, azi, decât am fost vreodată”, a declarat el.

Scandaluri și rivali

Fostul preşedinte este singurul candidat republican declarat, însă mai mulţi pretendenţi din acest stat par pregătiţi să-şi anunţe şi ei candidatura, în frunte cu fosta guvernatoare Nikki Haley, care le-a promis susţinătorilor săi un anunţ în curând.

ADVERTISING

Donald Trump şi-a văzut unii dintre marii donatori anunţând public că nu-i vor susţine candidatura în 2024 și poziționându-se în favoarea lui Ron DeSantis, guvernatorul Floridei şi o stea în ascensiune în partid, care nu şi-a lansat pentru moment candidatura.

Miliardarul are astfel o serie de probleme politice, care se adaugă la numeroase anchete în care este vizat.

În decembrie, o comisie parlamentară care anchetează rolul miliardarului în asaltul Capitoliului a recomandat ca acesta să fie urmărit penal. O judecătoare din Georgia a anunţat, la rândul său, o hotărâre ”iminentă” cu privire la presiuni politice pe care le-a exercitat în acest stat.

Însă, în pofida acestor probleme, Donald trump nu poate fi ”îngropat” prea uşor, afirmă susţinătorii săi. Până acum, deși căderea lui fost anunţată de nenumărate ori, Trump a supravieţuit tuturor scandalurilor.

De asemenea, Trump ar putea să profite de pe urma ridicării suspendrării conturilor sale pe Facebook şi Instagram, care s-ar putea dovedi un ”megafon” profitabil.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇