Trump, după ce a fost nominalizat din nou la Premiul Nobel pentru Pace: Este o mare onoare, e un lucru grozav pentru țara noastră

Trump, după ce a fost nominalizat din nou la Premiul Nobel pentru Pace: Este o mare onoare, e un lucru grozav pentru țara noastră

Christian Tybring-Gjedde, membru al Partidului Progresului din Norvegia, l-a nominalizat pe președintele american Donald Trump la Premiul Nobel pentru Pace, pentru sprijinul acordat relațiilor dintre Israel și Emiratele Arabe Unite.

”Cred că Donald Trump a făcut mai multe încercări de a aduce pacea între națiuni decât majoritatea celorlalți care au fost nominalizați la Premiul Nobel pentru Pace”, a declarat Christian Tybring-Gjedde pentru Fox News, informeaza UPI.com.

Casa Albă urmează să găzduiască marți delegațiile israeliene și arabe pentru semnarea Acordului Abraham, care va marca normalizarea relațiilor dintre cele două țări.

ADVERTISING

"Este o mare onoare să fiu nominalizat și știu că această nominalizare are o semnificație extraordinară", a declarat Trump corespondentului Fox News Radio la Casa Albă, Jon Decker.

"Cred că este un lucru grozav pentru țara noastră. Asta arată că încercăm să facem pace, nu război tot timpul. Am înțeles și înțeleg că vor pace (Israelul și Emiratele Arabe Unite - n.red.). Au luptat de zeci și zeci de ani, au luptat de secole în unele cazuri. Și ar dori să vadă pacea și se va întâmpla", a subliniat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trump a fost nominalizat la Nobel și în 2018

Nu este prima dată când Donald Trump este nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. În 2018, a fost nominalizat tot de catre Christian Tybring-Gjedde pentru eforturile sale de a realiza o apropiere între Coreea de Nord și de Sud.

A pierdut însă, iar anul trecut, în luna decembrie, liderul de la Casa Albă a afirmat: "Cred că pot obține un premiu Nobel pentru o mulțime de lucruri, dacă le-ar da corect, ceea ce nu fac".

ADVERTISING

Patru președinți americani au câștigat până acum Premiul Nobel pentru Pace: președintele Barack Obama în 2009, președintele Jimmy Carter în 2002, președintele Woodrow Wilson în 1920 și președintele Theodore Roosevelt în 1906, amintește UPI.com.

Teodora Chiuș, studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇