Efectele vremii rele: Copaci căzuți, oameni răniți, trenuri blocate și copii evacuați din școală

Efectele vremii rele: Copaci căzuți, oameni răniți, trenuri blocate și copii evacuați din școală

Vremea rea a pus stăpânire pe mai multe zone din țară. Sunt ninsori puternice, vânt, iar pe râul Bega este cod roșu de inundații.

Iar toate aceste fenomene meteo au cauzat și evenimente neplăcute: copaci căzuți, oameni răniți, trenuri blocate și copii evacuați din școală.

Râul Bega se află sub avertizare cod roşu de inundaţii până marți dimineață, în zona localităţilor Făget - Lugoj din judeţul Timiş, iar locuitorii au primit mesaj RO-Alert, scrie News.ro. În aceste condiții, autoritățile au decis luni dimineața evacuarea a 65 școlari, preșcolari și cadre didactice de la Școala Gimnazială Răchita.

ADVERTISING

Conform pompierilor, având în vederea revărsarea râului Bega pe o lungime de aproximativ 100 m, se acționează pentru consolidarea și înălțarea digului din zona localității Răchita. Vârful viiturii de pe râul Bega în zona Balinț va fi atins luni seară, între orele 20:00 și 22:00, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale Apele Române (ANAR), locuitorii din zonă fiind pregătiți în situația în care va fi nevoie să fie evacuați.

Probleme au fost și în Hunedoara, unde traficul feroviar a fost oprit mai multe ore, luni dimineaţa, între localităţile Petroşani şi Crivadia, din zona Văii Jiului, după ce mai mulţi arbori au căzut peste linia electrică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Judeţul Hunedoara se află, luni, până la ora 15:00, sub atenţionare meteo Cod galben de ninsori însemnate cantitativ.

În Sighișoara, o persoană a fost rănită luni, după ce un copac a căzut pe maşina pe care o conducea. Circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, pentru intervenţia echipajelor de specialitate.

Și în Cluj echipaje de pompieri au intervenit, în timpul nopții de duminică spre luni, pe DJ 107R, între localitățile Someșul Cald și Mărișel, pentru înlăturarea a peste 50 de arbori căzuți pe carosabil, unde a nins puternic.

ADVERTISING

În alte localități, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din gospodării.

​În județul Suceava, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că luni, pe DN 17, între localitățile Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, din cauza ninsorii abundente, circulația autovehiculelor mai mari de 7,5 tone (fără încărcătură) va fi restricționată până la îmbunătățirea vremii.

De asemenea, se circulă în condiții de iarnă pe DN 17, iar în localitatea Vatra Dornei, ca urmare a zăpezii depuse pe carosabil, traficul rutier este restricționat pe un sens, desfășurându-se pe un singur fir, alternativ.

În aceste zone se acționează constant cu utilaje de deszăpezire.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇