Trei sportive din lotul național, obligate să se prostitueze de către antrenor UPDATE Radu Mazăre este audiat la DIICOT: Nu erau genul meu. Aveau piciorul cât trunchiul de copac

Trei sportive din lotul național, obligate să se prostitueze de către antrenor <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Radu Mazăre este audiat la DIICOT: Nu erau genul meu. Aveau piciorul cât trunchiul de copac

Un antrenor al lotului național feminin de sporturi de iarnă a obligat trei sportive să practice prostituţia în România, dar şi peste hotare.

Focus Press susţine că vizat este antrenorul lotului național de bob și sanie al României, Paul Neagu, fiind implicat în dosar şi patronul unui restaurant libanez din Constanţa.

UPDATE: Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, este audiat, miercuri, la DIICOT, în calitate de martor acest dosar. El a precizat că îl cunoaşte pe Paul Neagu şi a explicat că acesta a fost ajutat de Primăria Constanţa să îşi cumpere un bob pe care a fost inscripţionat numele staţiunii Mamaia. ”Îl cunosc, l-am văzut cu două dintre sportive de două ori cred, eram şi cu actuala mea soţie, la perioada respectivă iubita oficială. Ştiu că era antrenorul echipei de bob. La un moment dat de la Primărie l-am ajutat, avea inscripţionat pe bob Mamaia. Asta e tot ce ştiu”, a declarat Radu Mazăre. El a negat faptul că antrenorul Paul Neagu i-ar fi facilitat întâlnirea cu tinerele din lotul de bob şi a precizat: ”Nu erau genul meu. Erau sportive. Aveau piciorul cât trunchiul de copac. Și știți cu ce fete mă întâlneam…”

ADVERTISING

Practic, antrenorul le-ar fi obligat pe sportive să se prostitueze, prin abuz de autoritate, promiţându-le obținerea unor performanțe sportive interne și internaționale. Sunt implicaţi „oameni de afaceri şi persoane publice cu influenţă, cunoscute în România și Constanța.”

Faptele ar fi avut loc timp de şase ani, iar antrenorul motiva că banii obţinuţi astfel reprezintă sponsorizări pentru echipă.

Acuzaţiile extrem de grave apar într-un dosar deschis de DIICOT pentru trafic de persoane, complicitate la trafic de persoane și influențarea declarațiilor.

În acest dosar au avut loc miercuri percheziţii în oraşul Constanţa, la care procurorii au fost împreună cu poliţişti de la Combaterea Criminalității Organizate.

ADVERTISING

Acuzaţiile DIICOT

"În perioada 2013 - 2019, suspectul, în calitate de antrenor al unui lot național feminin de sporturi de iarnă, în baza aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, a recrutat trei persoane vătămate, prin abuz de autoritate și inducere în eroare, cu privire la obținerea unor performanțe sportive interne și internaționale, în scopul exploatării sexuale, prin obligarea la practicarea prostituției.

Ulterior, suspectul le-a adăpostit pe victime în incinta sediului social aparținând unui centru sportiv situat în municipiul Constanţa și le-a transportat în țară și în străinătate, respectiv în mai multe locații din municipiul Constanța, precum și pe teritoriul Germaniei, Principatului Monaco și Letoniei", relatează DIICOT într-un comunicat.

ADVERTISING

Profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, de atașamentul emoțional și ulterior de starea de sănătate psihică precară, antrenorul le-a constrâns fizic și moral să întrețină acte sexuale cu alţi bărbaţi, "în scopul obținerii unor foloase patrimoniale, sub forma unor sponsorizări oferite lotului național feminin de sporturi de iarnă".

Pe 4 mai 2023, antrenorul a făcut presiuni asupra unei sportive pentru ca aceasta să-și retragă ori să-și schimbe declarațiile pe care le-a dat la poliţie. I-a transmis un document care conținea un text redactat, pe care urma să-l autentifice în fața unui notar, pentru a contrazice cele deja declarate.

Ulterior, pe 8 mai 2023, "suspectul a însoțit-o pe victimă la un birou notarial de pe raza municipiului Constanța, în vederea autentificării înscrisului sus-menționat, document care, ulterior, a și fost depus la dosarul cauzei de către persoana vătămată".

Antrenorul făcea toate astea pentru a consolida relațiile de prietenie cu persoane influente, cu resurse financiare considerabile, acesta inițiind contacte cu oameni de afaceri și persoane publice cu influență, cunoscute în România și Constanța.

"Astfel, suspectul a identificat, într-o manieră calificată, vulnerabilitatea fiecărei sportive, adaptându-și metodele de manipulare la nevoile fiecăreia, pentru a le exploata sexual cu scopul de a-și satisface dorințele sexuale sau ale oamenilor de afaceri din anturajul său și pentru a câștiga o formă de respect sau de apreciere din partea acestora.

În fapt, sumele de bani provenite din decontările frauduloase reprezentau o recompensă pentru serviciile sexuale oferite acestuia și persoanelor din anturajul său și o modalitate de a le menține în starea de dependență emoțională, în scopul exploatării sexuale.", adaugă DIICOT. 

În acelaşi dosar mai există un alt suspect, Nassar Ghaleb, cetățean roman de naționalitate libaneză și patronul patronul restaurantului Byblos din Constanţa.

Acesta i-a pus antrenorului gratuit la dispoziție spații de cazare pentru sportivele lotului național, "impunând ulterior cheltuieli fictive de cazare și masă, a efectuat plăți reprezentând sponsorizări, fiind principalul beneficiar al serviciilor sexuale la prestarea cărora au fost obligate victimele".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇