”Suflet Colectiv”, piesa lansată de un supraviețuitor al incendiului: Ideea a apărut probabil cât eram eu în comă (Video)

”Suflet Colectiv”, piesa lansată de un supraviețuitor al incendiului: Ideea a apărut probabil cât eram eu în comă (Video)

La aproape 5 ani de la tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 65 de persoane și-au pierdut viața, Alex Penescu, supravieţuitor al incendiului, a lansat melodia „Suflet Colectiv”.

Piesa rock a fost compusă în memoria victimelor, informează Știrile TVR.

Alex Penescu a declarat că ideea cântecului a apărut, probabil, în perioada în care se afla în comă. S-a trezit cu notele și versurile în minte, dar nu a putut concretiza proiectul până acum din cauza rănilor de la mâini.

ADVERTISING

"Am pornit de la ideea piesei, care a apărut probabil cât eram eu în comă, pentru că m-am trezit cu ea în cap şi am trecut prin momentele în care am compus-o pur şi simplu în minte, fără să pot să pun mâna pe niciun instrument. Am ajuns ani mai târziu la momentul în care am putut, în sfârșit, să încep să pun puţintel mâna pe pian (…).

A fost un drum lung, pe de o parte plin de satisfacţii şi bucurii, cu micile mele frustrări inerente apropo de ce pot să fac acum versus de ce puteam face înainte, dar am strâns din dinți, le-am depăşit", a afirmat Alex Penescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Proiectul "Suflet Colectiv" a adus împreună diverși artiști, printre care Călin Pop de la Celelalte Cuvinte și Costin Adam de la Phoenix.

Alex Penescu | Călin Pop (Celelalte Cuvinte) | Costin Adam (Phoenix) - Suflet Colectiv

5 ani de la tragedia Colectiv

Pe 30 octombrie se împlinesc 5 ani de la incendiul din clubul Colectiv.

Miercuri, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au început audierile în dosarul ”Colectiv”, în care au fost condamnaţi în primă instanţă fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

ADVERTISING

Cristian Popescu-Piedone a declarat însă că este nevinovat.

În ciuda condamnării în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni închisoare, Piedone a candidat la Primăria Sectorului 5 și a câștigat, însă alegerile sunt puternic contestate de PNL.

Biroul Electoral de Sector a decis miercuri renumărarea voturilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇