Suceava: Un tânăr care a furat o mașină a fost oprit cu focuri de armă de polițiști

Suceava: Un tânăr care a furat o mașină a fost oprit cu focuri de armă de polițiști

Un tânăr de 20 de ani a furat, duminică, o autoutilitară din curtea unui bărbat din comuna Berchișești, județul Suceava. Polițiștii l-au somat să oprească, iar apoi a început o urmărire în care s-au tras focuri de armă.

Tânărul de 20 de ani lucra ocazional în curtea păgubitului și ar fi găsit autoutilitara deschisă, cu cheile în contact.

Potrivit IPJ Suceava, duminică, în jurul orei 10:40, un echipaj din cadrul SPR 3 Marginea dispus într-un filtru rutier a reperat autoturismul sustras pe DN17A, pe raza localității Sucevița.

ADVERTISING

Polițiștii au făcut semnele de oprire, dar vehiculul și-a continuat deplasarea în viteză, iar polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase.

După ce a ieșit din localitate, s-au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă șoferul nu s-a conformat.

În aceste condiții, întrucât la aproximativ 8 kilometri distanță urma un obiectiv turistic la care erau prezente mai multe persoane, respectiv Pasul și complexul turistic Palma, polițiștii au tras 3 focuri de avertisment în plan vertical și ulterior foc cu armamentul din dotare înspre pneurile vehiculului urmărit, reușind oprirea și imobilizarea vehiculului ca urmare a lovirii pneurilor spate și a barei spate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Șoferul de 20 de ani a fost extras din mașină fără a suferi leziuni.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat, bărbatul fiind condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice

De asemenea, s-a constatat ca șoferul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis și conducerea unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică peste limita legală.

ADVERTISING

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇