Atena cu un buget mic-mic! Obiective turistice de care te poți bucura gratuit (Galerie foto)

Atena cu un buget mic-mic! Obiective turistice de care te poți bucura gratuit (Galerie foto)

Simți nevoia de o mică vacanță, după vacanța deja îndepărtată de vară? Chiar și un city break e binevenit? Atena poate să răspundă multora dintre dorințele tale.

Poți vizita Atena (și chiar e indicat) și în afara sezonului turistic, când plaja nu mai e principala atracție. Câteva zile de hoinăreală pot fi exact ceea ce ai nevoie pentru a-ți încărca bateriile până la finele anului.

Iar dacă banii nu te dau afară din casă, află că poți face multe cu… mai nimic. Sigur, vei avea nevoie de bani de transport, cazare și de-ale gurii, dar în rest soarele, mult mai blând în această perioadă, străzile cu vibrația lor unică îți vor fi tovarăși de nădejde.

ADVERTISING

Și iată ce poți găsi la numai 20 de minute cu mașina de centrul Atenei. O minunăție de natură și ici-colo câte o biserică bizantină de toată frumusețea!

Vreme perfectă pentru plimbări

Trebuie să știi că în această perioadă, la Atena, e încă foarte plăcut. Iar în noiembrie te poți aștepta la temperaturi de 11 – 18 grade Celsius. Iar dacă va ploua, e vorba despre ploi scurte, așa că ai mediul propice pentru lungi plimbări.

Mai trebuie să știi că transportul public în Atena este foarte bine organizat. Rețeaua de transport este foarte bine dotată și asigură legături între aeroport – centru - portul Pireu și toate suburbiile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Poți circula cu metroul, autobuzul, troleibuzul, tramvaiul, linia express și trenul urban. De la aeroport spre centrul orașului, de exemplu, poți ajunge cu metroul, pe care îl iei direct de la aeroport, în numai 40 de minute. Ieși de la terminalul Sosiri și în 5 minute ești pe peronul de la care pleacă din 20 în 20 de minute câte un tren spre centrul orașului.

Există și varianta autobuzelor care fac legătura cu stațiile de metrou sau direct cu centrul Atenei, însă durata transferului ajunge până la 90 de minute.

Obiective turistice gratuite

Acestea fiind spuse, probabil știi că majoritatea intrărilor la obiectivele turistice ale Atenei sunt costisitoare, însă există o gamă variată de locuri absolut superbe pe care le poți vizita fătă a băga mâna în buzunar.

ADVERTISING

1. Aproape de Aeroportul Internațional Elefterios Venizelos este o zonă care adăpostește descoperiri arheologice. Aici sunt prezentate 172 de artefacte descoperite în zona Mesogaia.

Când au avut loc excavațiile pentru construcția aeroportului s-au descoperit aceste artefacte, vechi încă din neolitic, și ele pot fi văzute gratuit.

2. Muzeul Acropolis reprezintă o a două variantă de petrecere a timpului liber în Atena, de asemenea gratuită. În muzeu sunt expuse fragmente din friza Parthenonului și o copie a statuilor ,,Kori’’, ce decorau Acropolele.

3. Dealul Filopappou, complex ce cuprinde multe locații cunoscute, precum Dealul Muzelor, Dealul Nimfelor și Pnyx sau Închisoarea lui Socrate.

4. Catedrala Mitropolitană reprezintă cea mai mare și mai grandioasă biserică din Atena.

5. Poți urmări, de asemenea, schimbarea Gărzilor din față Parlamentului din Piața Syntagma. Îmbrăcămintea acestora și coregrafia sunt gândite până la cel mai mic detaliu, fiecare component având o simbolistică aparte.

Deși la o privire superficială s-ar putea spune că, din exterior, acest marș pare caraghios, dacă afli semnificația fiecărui detaliu, vei fi absorbit și fascinat de acest spectacol.

6. Plaka și Monastiraki, două cartiere cu totul speciale, reprezintă alte locuri grozave de petrecere a timpului liber. Și extrem de fotogenice! Așteaptă-te la un labirint de străduțe cochete, presărate cu cafenele și taverne, unde poți poposi sau nu, după buget.

7. Strada Pittaki, o străduță plină cu ghirlande colorate și decorațiuni care mai de care mai impunătoare, ce duce spre un târg de antichități cunoscut în zonă, e încă un loc fabulos unde vrei să ajungi.

8. Notează-ți, pentru la anul, și Festivalul Lunii, care are loc în august, un spectacol nocturn minunat. În cadrul acestuia se dau petreceri, se organizează piese de teatru sau dans în incinta Acropolei sau a Forumului Roman din Atena. Totul e de asemeni gratuit.

Notă: Trebuie să reții că locații precum Acropola, Templul lui Zeus, Biblioteca lui Hadrian, Muzeul de Arheologie etc. impun taxe de intrare, însă în unele zile ale anului, zile recunoscute național și internațional, intrarea este liberă (6 martie, 18 aprilie, 18 mai, 28 octombrie etc.).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇