Suceava: Șofer oprit cu focuri de armă în trafic

Suceava: Șofer oprit cu focuri de armă în trafic

O cursă de prindere a unui șofer care nu a răspuns la semnalele polițiștilor a avut loc, sâmbătă dimineața pe DC Gura Putnei, de pe raza Comunei Putna. Polițiștii au tras și focuri de armă, pentru a-l opri pe șoferul fugar. A fost prins după ce a ajuns într-un șanț.

Într-un comunicat al IPD Suceava, citat de News.ro, se arată că sâmbătă, in jurul orei 10:20, poliţiştii echipajului de serviciu din cadrul SPR 4 Gălăneşti, judeţul Suceava, care patrulau, au observat pe DC Gura Putnei de pe raza comunei Putna, circulând din sens opus, un autoturism de teren care nu avea montată plăcuţă cu număr de înmatriculare.

ADVERTISING

După semnalele acustice şi luminoase făcute de poliţişti, șoferul a dat în marşarier, fiind foarte aproape să lovească autospeciala de poliție. Ulterior, a demarat în viteză. Poliţiştii au evitat coliziunea și au efectuat somaţiile legale prin sistemul acustic al autospecialei.

Cu toate acestea, şoferul autoturismului de teren nu s-a conformat şi a sporit viteza de deplasare. După circa 1,5 km de urmărire, în momentul în care s-a ieşit din zona locuită a localităţii Gura Putnei, poliţiştii au executat patru focuri de armă asupra pneurilor vehiculului, unul dintre cauciucurile autoturismului urmărit fiind perforat.

ADVERTISING

Vehiculul şi-a mai putut continua deplasarea doar câteva sute de metri, intrând ulterior într-un şanţ şi atingând uşor un gard al unui teren, fără a fi provocate avarii sau daune.

Poliţiştii s-au deplasat la habitaclul vehiculului și au extras șoferul folosind forța. Acesta a fost încătușat, iar cheia vehiculului a fost scoasă cheia vehiculului din contact. 

S-a stabilit identitatea şoferului, care era singur în vehicul, acesta fiind un bărbat de 34 de ani din satul Gura Putnei, comuna Putna.

Bărbatul are permis de conducere valabil, însă autoturismul nu este înmatriculat şi nu are ITP şi RCA. Şoferul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, urmând a fi prelevate şi probe biolgice la o unitate medicală.

ADVERTISING

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, urmând să fie îndeplinite şi celelalte acte procedurale şi să se dispună măsuri în consecinţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇