Substanțe psihoactive noi erau vândute cu prețuri între 60 și 360 de lei, la Iași

Substanțe psihoactive noi erau vândute cu prețuri între 60 și 360 de lei, la Iași

La Iaşi se vând substanțe prihoactive noi cu prețuri între 60 și 360 de lei.

Patru traficanţi au fost arestaţi și doi au fost plasate sub control judiciar după ce au început să vândă aceste substanţe către consumatori din Iași de la jumătatea anului trecut până în ianuarie 2024.

Reţinerile au fost dispuse de procurorii DIICOT pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În perioada iunie 2023 – ianuarie 2024, aceștia au vândut sau intermediat vânzarea unor cantități de substanțe psihoactive noi (ADB-BUTINACA, ADB-INACA și 5F-MDMB-PINACA ), pentru sume cuprinse între 60 și 360 lei, către consumatori de pe raza județului Iași.

ADVERTISING

Din materialul probator administrat a rezultat că inculpații și-au creat o clientelă constantă, fidelizată prin oferirea inițială a unor cantități mai mari de substanță psihoactivă, la prețul unei doze”, spun procurorii DIICOT.

În urma perchezițiilor făcute împreună cu polițiștii de la Criminalitate Organizată au fost identificate și ridicate obiecte purtătoare de urme de substanță, mai multe telefoane mobile și cartele SIM, precum și alte mijloace de probă.

Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇