SUA vor să impună restricții persoanelor care vin din China

SUA vor să impună restricții persoanelor care vin din China

Statele Unite intenţionează să impună restricţii de intrare pe teritoriul american călătorilor care provin din China, unde autorităţile au relaxat brusc măsurile impuse în lupta împotriva Covid-19, anunţă oficiali americani.

Aceștia spun că sunt îngrijoraţi de ”creşterea numărului cazurilor de Covid-19 în China şi lipsa de date transparente despre secvenţieri genomice virale”, relatează AFP.

Infecţiile au ”explodat” în întreaga Chină, iar principalii piloni ai politicii ”zero covid” implementată de Beijing de la începutul lui 2020 au fost demolaţi în câteva săptămâni, în urma unor manifestaţii fără precedent, ceea ce-i determină pe oficialii americani să fie îngrijoraţi de riscul apariţiei unor noi variante ale virusului.

ADVERTISING

Beijingul a recunoscut că este ”imposibil” să urmărească evoluţia epidemiei şi a încetat, începând de duminică, să mai publice date zilnice despre situaţia sanitară.

Datele oficiale erau tot mai criticate, din cauza unei subestimări flagrante a cazurilor şi morţillor din cauza Covid-19.

Însă lipsa datelor genomice provoacă cele mai mari îngrijorări în străinătate.

Și Tokyo urmează să restabilească - începând de vineri - testarea obligatorie PCR a călătorilor care provin din China continentală.

Relaxarea măsurilor împotriva Covid-19 în China a pus capăt testării în masă, izolărilor şi carantinelor îndelungate care au bulversat lanţuri de aprovizionare şi au perturbat relaţiile comerciale cu restul lumii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇