SUA dau Ucrainei 200 de milioane de dolari să se apere: Știm că Rusia are planuri pentru a acţiona mai agresiv

SUA dau Ucrainei 200 de milioane de dolari să se apere: Știm că Rusia are planuri pentru a acţiona mai agresiv

Concentrarea de trupe în apropiere de frontiera Ucrainei îi permite preşedintelui rus Vladimir Putin să dea un ordin de atac care să fie executat foarte rapid, a declarat miercuri secretarul de stat american, Antony Blinken, aflat într-o vizită la Kiev.

El a adăugat că speră ca Rusia să urmeze o cale diplomatică şi paşnică la întâlnirea pe care o va avea săptămâna aceasta la Geneva cu omologul său rus, Serghei Lavrov, pentru a detensiona criza legată de Ucraina, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

ADVERTISING

"Ştim că există planuri de întărire a forţei (ruse - n. red.) respective, cu un preaviz foarte scurt, pentru a acţiona mai agresiv împotriva Ucrainei", a spus Blinken în faţa unor diplomaţi, la ambasada americană de la Kiev.

Și marți, Casa Albă a anunțat că Administraţia Joseph Biden consideră că există riscul ca Rusia să atace Ucraina „în orice moment”.

Ajutor de 200 de milioane de dolari

În acest contezt, Statele Unite au anunțat miercuri deblocarea sumei suplimentare de 200 de milioane de dolari în vederea acordării unui ajutor în domeniul securtăţii Ucrainei.

ADVERTISING

Administraţia preşedintelui Joe Biden a ”aprobat luna trecută 200 de milioane de dolari ca ajutor defensiv suplimentar în domeniul apărării partenerilor noştri ucraineni”, a anunţat un oficial american de rang înalt, potrivit News.ro.

”Aşa cum am spus, vom continua să furnizăm Ucrainei susţinerea de care are nevoie”, a declarat sub protecţia anonimatului acest oficial.

Statele Unite au furnizat Ucraieni ajutoare militare în valoare de 450 de milioane de dolari înaintea unor mişcări de trupe ruse, la sfârşitul anului trecut, la frontiera ruso-ucraineană.

ADVERTISING

Joe Biden a aprobat această nouă finanţare, care a fost anunţată anterior de presă, dar care nu a fost confirmată, până în prezent, în mod public, în cadrul unei acţiuni de urgenţă destinată unor ţări în pericol.

Administraţia Biden a anunţat în mai multe rânduri că este pregătită să ajute militar Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇